Ένα βήμα πιο κοντά στο πρώτο ηλεκτρικό Subaru


Η σχεδιαστική σπουδή που επιχειρεί να προδιαγράψει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Subaru μάς φέρνει πιο κοντά στο μέλλον της ιαπωνικής φίρμας.

  • Πηγή: Torque News
  • 10/12/2020

Καλώς ή κακώς η Subaru δεν ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των κατασκευαστών που έθεσαν ανάμεσα στις προτεραιότητές τους τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους.

Στοχεύοντας σε έναν κοινό που επιλέγει με διαφορετικά κριτήρια και όχι με εκείνα της ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η ιαπωνική φίρμα παραμένει ακόμα και σήμερα πιστή σε εκείνες τις αξίες που τις επέτρεψαν να καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων, φίλων και μη της τετρακίνησης και τις εκτός δρόμου κίνησης.

Στο τέλος της ημέρας βέβαια η Subaru είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πορεία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, διεκδικώντας τη δική της θέση στο μέλλον της αυτοκίνησης.

Εκεί ανήκει το εικονιζόμενο Subaru Evoltis, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα περάσει στην παραγωγή το 2022 αξιοποιώντας το τεχνολογικό υπόβαθρο της Toyota.

Τι είναι εκείνο που θα το διαφοροποιεί σε σχέση με τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα SUV του πλανήτη; Προφανώς η κίνηση στους τέσσερις τροχούς η οποία ναι μεν θα επιτυγχάνεται «ηλεκτρικά» με τέτοιο τρόπο ωστόσο που θα δίνει συνέχεια στην παράδοση που έχει χτίσει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι σήμερα.

Αν και είναι νωρίς ώστε να μπορεί κανείς να μιλήσει για τις τεχνικές προδιαγραφές του, με τα μέχρι τώρα δεδομένα η πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Subaru θα διαθέτει τις διαστάσεις του σημερινού Forester, απειλώντας ευθέως τη μακροζωία του καταξιωμένου SUV, το οποίο δείχνει να μην μπορεί να ακολουθήσει το πνεύμα της εποχής.