Ένα σπάνιο Suzuki Cara με «γλαρωτές» πόρτες ψάχνει νέο κάτοχο (photos)


Πρόκειται για μία από τις συνολικά 531 μονάδες που κατασκεύασε η Suzuki. Δείτε ποια είναι η υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARS AND BIDS
  • 2/11/2023

Ένα σπάνιο Suzuki Cara του 1993 ψάχνει το νέο του σπίτι μέσω της ιστοσελίδας αγοραπωλησιών Cars & Bids, αποτελώντας την τέλεια προσθήκη στο γκαράζ κάθε συλλέκτη.

Η συγκεκριμένη μονάδα είναι μια από τις μόλις 531 που κατασκευάστηκαν κατά τη σύντομη διάρκεια ζωής του Cara, το οποίο βρισκόταν στους καταλόγους της εταιρείας από το 1993 έως το 1995. Επρόκειτο για το Autozam AZ-1, του κοινού πονήματος της Mazda με τη Suzuki, το οποίο πωλούνταν τόσο ως μοντέλο της Autozam, θυγατρικής της Mazda, όσο και της Suzuki, με την ονομασία Cara.

Το όχημα εισήχθη στις ΗΠΑ από την Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2023 και βρίσκεται, όπως αναφέρει η περιγραφή της αγγελίας, σε άριστη κατάσταση έχοντας «γράψει» 176.600 km. Είναι εξοπλισμένο με δισκόφρενα, χειροκίνητα παράθυρα με διαχωριστικό και σύστημα κλιματισμού, ενώ δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς τις gullwing πόρτες.

Ο τρέχων ιδιοκτήτης έχει κάνει ορισμένες αναβαθμίσεις και προσθήκες, στις οποίες περιλαμβάνονονται τροχοί Rays Volk Racing TE37 15 ιντσών, ένας επιλογέας ταχυτήτων RAZO, ένας μετρητής της πίεσης του turbo, όπως κι ένα νέο στερεοφωνικό σύστημα.

Κάτω από το κάλυμμα υπάρχει ένας turbo τρικύλινδρος σε σειρά κινητήρας χωρητικότητας 657 cc, ο οποίος αποδίδει 64 PS και 85 Nm ροπής και συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το Cara του 1993 έχει διατηρηθεί πράγματι σε εξαιρετική φόρμα, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες μικρές λεπτομέρειες, ή «μικροτραυματισμούς». Για παράδειγμα, οι προφυλακτήρες στο μπροστινό και πίσω μέρος του kei car έχουν κάποιες γρατζουνιές, όπως και το σήμα της Suzuki στο πορτπαγκάζ, ενώ το δεξί φωτιστικό σώμα στο μπροστινό μέρος δεν έχει ευθυγραμμιστεί σωστά.

Αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει για το συγκεκριμένο μοντέλο αγγίζει τα 12.200 δολάρια, δηλαδή περίπου 11.500 ευρώ. Η δημοπρασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες μόλις ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα μικροσκοπικά kei cars στήνονται στην ευθεία για την πιο αργή κόντρα όλων των εποχών (video)

Nissan Sakura: Το ηλεκτρικό kei car των 12.000 ευρώ (Video)