Ένας Έλληνας αναλαμβάνει θέση «κλειδί» στη Lexus


O κ. Δημήτρης Τριποσπίτης αφήνει τη θέση του προέδρου της Toyota Νορβηγίας και μετακομίζει στις Βρυξέλλες για να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της ευρωπαϊκής Lexus. 

  • 7/12/2022

Μια σειρά αλλαγών σε διοικητικό επίπεδο ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η Toyota Europe με στόχο να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά η μετάβαση του brand στην νέα εποχή που ξημερώνει για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο κ. Δημήτρης Τριποσπίτης, νέος επικεφαλής της Lexus Europe.
Ο κ. Δημήτρης Τριποσπίτης, νέος επικεφαλής της Lexus Europe.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αναβάθμιση ενός Έλληνα ο οποίος μπαίνει στο τιμόνι της Lexus Europe. Ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Τριποσπίτη ο οποίος από πρόερδος της Toyota Νορβηγίας αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής της Lexus για όλη την Ευρώπη.

Έτσι συνεχίζεται η... ελληνική παράδοση αφού μέχρι σήμερα τη συγκεκριμένη θέση κατείχε ο κ.  Σπύρος Φωτεινός, ο οποίος «έτρεχε» παράλληλα ως επικεφαλής το Τμήμα Προγραμματισμού για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Toyota

Ο κ. Σπύρος Φωτεινός, πρώην επικεφαλής της Lexus Europe.
Ο κ. Σπύρος Φωτεινός, πρώην επικεφαλής της Lexus Europe.

Ο κ. Τριποσπίτης έχει σπουδάσει οικονομικά στο ιαπωνικό πανεπιστήμιο της Nagoya. Mπήκε στην «οικογένεια» της ευρωπαϊκής Toyota με έδρα τις Βρυξέλλες το 2004 παίρνοντας τη θέση του Senior Manager Dealer Development και το 2007 έγινε Διευθυντής των πωλήσεων. Τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβε αντιπρόεδρος της Toyota Ουγγαρίας και παρέμεινε στη θέση 3 χρόνια πριν μπει ξανά στον τομέα των πωλήσεων.

Τον Ιούλιο του 2019 πήρε στα χέρια του την Toyota Νορβηγίας και πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα είναι επικεφαλής της Lexus για την ευρωπαϊκή αγορά, με το γραφείο του να βρίσκεται στο Βέλγιο. Τη θέση του θα πάρει ο Piotr Pawlak ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του τμήματος Special Projects στην Toyota Motor Europe.