Eντατικές δοκιμές εξέλιξης για το νέο Toyota Aygo


Γοργά είναι τα βήματα που πραγματοποιεί το νέο Toyota Aygo προς τη γραμμή παραγωγής, συνεχίζοντας τις εντατικές δοκιμές εξέλιξης σε… αλπικό περιβάλλον.

  • 29/1/2021

Η άφιξη του χειμώνα στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα υπό εξέλιξη αυτοκίνητα να αναμετρηθούν με αντίξοες καιρικέςσυνθήκες σε πραγματικό περιβάλλον.

Μεταξύ αυτών που ξεχύθηκαν στις χιονισμένες βουνοκορφές της Ευρώπης και το νέο Toyota Aygo, το οποίο συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να γράφει χιλιόμετρα στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στη γραμμή παραγωγής.

Το νέο Toyota Aygo αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στις αρχές της επόμενης χρονιάς, μέχρι τότε ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει απωλέσει ένα μεγάλο μέρος του καμουφλάζ που σκεπάζει σήμερα τις επιφάνειες του αμαξώματός του.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τη μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή πρόταση της Toyota να ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα του Yaris, τονίζοντας ταυτόχρονα τον νεανικό του χαρακτήρα.

Με δεδομένο ότι η επόμενη γενιά του Aygo δεν εξελίσσεται σε συνεργασία με τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών PSA, για την κίνηση του αυτοκινήτου θα φροντίζει ένας και μόνον κινητήρας που δεν είναι άλλος από τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,0 λίτρου.

Για την ώρα αποκλείεται το ενδεχόμενο εξέλιξης υβριδικής ή ηλεκτροκίνητης έκδοσης, παρά το γεγονός ότι η ιαπωνική φίρμα διαθέτει το know how για να εκτελέσει τον παρακινδυνευμένο πειραματισμό.

Αντιθέτως, η Toyota θα προσφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου τη δυνατότητα επιλογής υφασμάτινης οροφής αντί της σταθερής-μεταλλικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Toyota Aygo θα κατασκευάζεται στην Τσεχία, κοινώς στην ίδια γραμμή παραγωγής με το απερχόμενο μοντέλο.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτη δοκιμή για το νέο Toyota Yaris Hybrid