Εντυπωσιακές πρεμιέρες στο Σαλόνι της Γενεύης


Η Ελβετία είναι η χώρα όπου κάθε Μάρτιο ανοίγει η αυλαία των Διεθνών Εκθέσεων Αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο. Παραδοσιακά
  • 19/3/2007

Η Ελβετία είναι η χώρα όπου κάθε Μάρτιο ανοίγει η αυλαία των Διεθνών Εκθέσεων Αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο. Παραδοσιακά, η Γενεύη αποτελεί το σημείο συνάντησης αυτοκινητοβιομηχανιών, εκπροσώπων του Τύπου και κάθε φίλου της αυτοκίνησης που επιθυμεί να δει από κοντά τις νέες τάσεις και τεχνολογίες, καθώς και τα καινούργια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους του πλανήτη. Πιστή στο ραντεβού της, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, το 2007 η ελβετική πόλη διοργανώνει την 77η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου και συγκεντρώνει στο εκθεσιακό της κέντρο μερικά από τα σημαντικότερα δημιουργήματα των κατασκευαστών, τα οποία θα εκτεθούν στο ευρύ κοινό έως αύριο 18 Μαρτίου. Ανάμεσα στα εκθέματα συγκαταλέγονται αρκετές παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες, ενώ φυσικά δεν απουσιάζουν και τα εντυπωσιακά concept cars.

Alfa Romeo :Spider 2.4 JΤDΜ
Το επίσημο ντεμπούτο της στη Γενεύη πραγματοποίησε η Alfa Spider, με πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2.4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους. Είναι το πρώτο ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο που εξοπλίζεται με πετρελαιοκινητήρα και ένα σπορτίφ 6τάχυτο κιβώτιο, που εξασφαλίζουν έξοχη ισχύ και ροπή, αλλά χαμηλή κατανάλωση. Παράλληλα, διαθέτει και εντυπωσιακές επιδόσεις.

ΑUDΙ:Α5
Τη δική της απάντηση στην κατηγορία των κουπέ αυτοκινήτων έδωσε η Audi με το επιβλητικό Α5. Οι κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλίζεται αφορούν το ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 3,2 λίτρων με τους 265 ίππους, αλλά και τον 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα με τους 238 ίππους. Ηκορυφαία έκδοση S5 θα εφοδιάζεται με τον 4,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 335 ίππους!

ΚΙΑ :ΕΧCΕΕD
Το πρώτο της κάμπριο μοντέλο παρουσίασε στη Γενεύη η ΚΙΑ. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο κάμπριο αυτοκίνητο το οποίο βασίζεται στο μικρομεσαίο μοντέλο Ceed. Εξωτερικά, το ανοιχτό μοντέλο έχει επιθετική σχεδίαση η οποία ενισχύεται από τις μεγάλου μεγέθους ζάντες. Η βασική έκδοση θα κυκλοφορήσει με το μηχανικό σύνολο των 1,6 λίτρων, το οποίο αποδίδει 122 ίππους.

SUΒΑRU R1e
Ένα μικρό ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία R1e παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία. Η FHI έχει σαν στόχο να καθιερώσει το Subaru R1e σαν το μικρό ηλεκτροκίνητο όχημα για κοντινές αποστάσεις, βασιζόμενο στο Subaru R1. Επίσης για πρώτη φορά η Subaru παρουσίασε έναν turbo πετρελαιοκινητήρα Boxer.

MERCEDES ΒΕΝΖ :C-CLΑSS
Μεγαλύτερο, γρηγορότερο, αλλά και με τεχνολογία αιχμής παρουσιάστηκε η νέα C-Class. Τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εφοδιάσει το νέο μοντέλο η εταιρεία αφορούν τον γνωστό 4κύλινδρo των 1,8 λίτρων με τους 156 ίππους ή με 184 ίππους. Στην κορυφή τοποθετείται ο V8 της C63 AMG των 6.208 κυβικών εκατοστών με 450 ίππους!

JΕΕΡ: WRANGLER
H Jeep παρουσίασε ένα αρκετά ανανεωμένο μοντέλο, φροντίζοντας ώστε να μην αλλάξει τα δυναμικά χαρακτηριστικά που κάνουν το καθαρόαιμο εκτός δρόμου μοντέλο να ξεχωρίζει εδώ και χρόνια. Το νέο Wrangler διατίθεται με εξακύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 205 ίππους.

Ηyundai: i30
i30 ήταν τελικά το όνομα του νέου μικρομεσαίου της Hyundai που παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της Hyundai στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μηχανικά σύνολα που θα κινούν το νέο i30 θα είναι πέντε, εκ των οποίων τα δύο πετρελαίου.

Τα βενζίνης θα έχουν χωρητικότητα 1,4, 1,6 και 2,0 λίτρων και τα άλλα δύο 1.600 και 2.000 κ. εκ.

CΗΕVRΟLΕΤ :ΗΗR
Η Chevrolet παρουσίασε το εντυπωσιακό ΗΗRτο οποίο διατίθεται με δύο κινητήρες 2,2 και 2.4 λίτρων με 149 και 175 ίππους αντίστοιχα.

RΕΝAULT: Τwingo
Το άκρως εντυπωσιακό και άγριο Twingo παρουσίασε η γαλλική εταιρεία Renault. Με διαστάσεις λίγο μικρότερες από εκείνες του νέου Clio, αλλά με ένα κορυφαίο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει 100 ίππους, αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία.

TOYOTA: HYBRIDX & FΤ-ΗS
Η Γενεύη σηματοδότησε την πρεμιέρα του HybridX παρουσιάζοντας μία τεχνολογία για μελλοντικά υβριδικά αυτοκίνητα. Από την άλλη μεριά το FT- HS, Future Toyota Hybrid Sports, αποτελεί ένα πρωτότυπο σπορ αυτοκίνητο του 21ου αιώνα -με κινητήρα μπροστά, πίσω κίνηση και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα γύρω στα τέσσερα δευτερόλεπτα. Το FT-HS δείχνει τις δυνατότητες της υβριδικής τεχνολογίας, προσφέροντας παράλληλα και επιδόσεις.

SΚΟDΑ:FΑΒΙΑ
Η Skoda προχώρησε στην παρουσίαση της 2ης γενιάς του Fabia, το οποίο εμπεριέχει στοιχεία από το Roomster. Το νέο μικρό της τσέχικης εταιρείας θα διατίθεται στην αγορά με επτά συνολικά κινητήρες. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένα μηχανικό σύνολο 1,2 λίτρων και 60 ή 70 ίππων. Επόμενο στη σειρά είναι το 16βάλβιδο μοτέρ που έχουμε δει και στο Roomster με 85 ίππους, ενώ για πρώτη φορά τοποθετείται και ένας κινητήρας 1,6 λίτρων που αποδίδει 105 άλογα.

FORD ΜΟΝDΕΟ
Με εντελώς νέα εμφάνιση παρουσιάστηκε το Ford Mondeo. Με έμφαση στην ποιότητα, την άνεση, αλλά και στον πλούσιο εξοπλισμό αναμένεται να διαγράψει μια αρκετά καλή πορεία στην αγορά. Οσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, η βασική έκδοση αναμένεται να λανσαριστεί με έναν νέο κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 125 ίππους.

ΡΕUGΕΟΤ 4007
Με το 4007, η Peugeot εξερευνά νέους τομείς για μεγαλύτερη ευχαρίστηση στην οδήγηση, αυτούς των οχημάτων 4 x 4. Το νέο μοντέλο, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη Mitsubishi, διαθέτει τον νέο κινητήρα 2.2 lt HDi FAP (156 ίπποι και περίπου 38 χλγρ. ροπής) που είναι ισχυρός, ενώ σέβεται το περιβάλλον.

LEXUS LS 600Η
Το υβριδικό Lexus LS600h με τον 5λιτρο V8 κινητήρας του προσδίδει τις επιδόσεις ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα V12 με κατανάλωση μεικτού κύκλου 9.5λίτρα/100χλμ.

ΒΜW: Μ5 TOURING
H BMW εντυπωσίασε με ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο, όμως, είναι σε διαστάσεις στέσιον βάγκον. Ο λόγος για την Μ5 Touring, η οποία διαθέτει άπλετους χώρους και βέβαια εκρηκτικές επιδόσεις. Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με τον 5λιτρο κινητήρα V10με τους 507 ίππους και για να αγγίξει τα πρώτα 100 χλμ. χρειάζεται μόλις 4,8 δευτερόλεπτα!