Lada: Ετοιμάζει νέο μοντέλο σε 3 τύπους αμαξώματος - Δείτε πώς θα μοιάζει (photos)


Το ολοκαίνουριο Lada Iskra κυκλοφόρησε ήδη σε μορφή πρωτότυπου για τις τελικές δοκιμές και στις αρχές του 2025 θα μπει σε παραγωγή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: KOLESA.RU
  • 2/3/2024

Η AvtoVAZ ετοιμάζεται να εμπλουτίσει την γκάμα της Lada, προσθέτοντας μία νέα σειρά μοντέλων με το όνομα Iskra. Μάλιστα, ήδη τα πρώτα 25 πρωτότυπα βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής, προκειμένου να υποβληθούν στις τελικές δοκιμές.

Πρόκειται για μια νέα σειρά επιβατικών αυτοκινήτων, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε αμάξωμα sedan, station wagon και crossover. Μάλιστα, κυκλοφόρησαν ήδη και οι πρώτες πατέντες, οι οποίες απεικονίζουν μόνο την έκδοση station wagon.

Αυτό, όπως ίσως «προλάβατε» να σκεφτείτε, «όπλισε» το χέρι των ανεξάρτητων σχεδιαστών του kolesa.ru. Άλλωστε, δεν σταματούν να απεικονίζουν τη δική τους οπτική για μια σειρά από μοντέλα όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών, δε θα το έκαναν τώρα για το brand της χώρας τους;

Με βάση τις πληροφορίες που ήδη έχουν γίνει γνωστές, το νέο Lada Iskra θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα Granta και Vesta, που αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην γκάμα της φίρμας, μαζί με το Largus και - ασφαλώς - το Niva. Μάλιστα, αναμένεται, με την πάροδο του χρόνου, να αντικαταστήσει το Granta, το οποίο δύσκολα θα παραμείνει στην παραγωγή μετά το 2027, οπότε θα καταστεί το πιο προσιτό μοντέλο.

Οι designers του kolesa.ru παρουσίασαν την τελική μορφή που εκτιμούν ότι θα έχει το Iskra, το οποίο θα μπει σε παραγωγή στις αρχές του 2025. Σχεδιαστικά, έχει αρκετές επιρροές από το Vesta, με ανάλογης εμφάνισης προφυλακτήρα και μάσκα, αν και εμφανίζονται κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στις άκρες. Στο πλάι διατήρησαν την παραδοσιακή σχεδιαστική γραμμή της φίρμας, αλλά σε πιο απλή έκφραση, ενώ στο πίσω μέρος τοποθέτησαν μεγάλα φωτιστικά σώματα με νέα γραφικά.

Το νέο Iskra θα «πατήσει» στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το Renault Logan 3ης γενιάς, για την οποία η AvtoVAZ έχει διατηρήσει τα δικαιώματα χρήσης μετά την αποχώρηση της γαλλικής φίρμας από την Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί το Lada Niva έχει μόνο έναν αερόσακο – και μάλιστα πλευρικό;

Οι «Survivors» της αυτοκίνησης: Από το Peugeot 205 και το Lada Niva έως τον Σκαραβαίο!

Τα νέα μοντέλα της Lada στη μετά-Renault εποχή και η... τύχη του Niva