Επένδυση 3 δις δολλάρια στην Κίνα


Συνεχίζοντας την επιθετική στρατηγική της η General Motors σκοπεύει να διευρύνει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική της δράση στην αγορά της Κίνας, η οποία αναμένεται να είναι και αυτή που θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Οι ιθύνοντες της εταιρίας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επένδυση τριών δισεκατομμυρίων δολλαρίων τα επόμενα τρία χρόνια.
  • 15/6/2004
&00 Συνεχίζοντας την επιθετική στρατηγική της η General Motors σκοπεύει να διευρύνει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική της δράση στην αγορά της Κίνας, η οποία αναμένεται να είναι και αυτή που θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Οι ιθύνοντες της εταιρίας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επένδυση τριών δισεκατομμυρίων δολλαρίων τα επόμενα τρία χρόνια.
Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για αρκετά νέα project, μεταξύ των οποίων το λανσάρισμα καινούργιων αυτοκινήτων και κινητήρων, η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο τοπικό κέντρο μηχανολογίας και σχεδίασης της GM, η επέκταση των σημερινών κοινοπραξιών παραγωγής της GM και το ξεκίνημα μιας νέας κοινοπραξίας χρηματοδοτήσεων. Η νέα επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από κέρδη κοινοπραξιών της GM στην Κίνα.
GM αυτή τη στιγμή διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και διεκδικεί το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς μεταξύ των παγκόσμιων κατασκευαστών αυτοκινήτου στην Κίνα" δήλωσε ο Phil Murtaugh, Πρόεδρος & CEO του Ομίλου General Motors China. "Η νέα επένδυση αποδεικνύει το σεβασμό μας για την Κίνα, τους ανθρώπους της και την υγιή εξέλιξη της βιομηχανίας αυτοκινήτου της".

Οικονομική υποστήριξη
Ο Murtaugh είπε ότι η νέα επένδυση μπορεί επίσης να ωφελήσει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς θα δημιουργήσει σημαντικές νέες επιχειρηματικές και εργασιακές ευκαιρίες για τους Β. Αμερικανούς προμηθευτές.
"Μεταξύ 1997 - όταν ξεκινήσαμε τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας στην Κίνα - και 2003 κάναμε εισαγωγή εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και εξοπλισμού από τη Β. Αμερική αξίας άνω των 1.8 δις δολλαρίων. Η τροφοδοσία μας από τη Β. Αμερική θα εξακολουθήσει να αυξάνεται με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας και της βιομηχανίας αυτοκινήτου στην Κίνα γενικότερα".

Eπέκταση παραγωγικών μονάδων
Για να υποστηρίξει την επιθετική στρατηγική των προϊόντων της, η GM σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή οχημάτων της στην Κίνα στις 1.3 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2007. Αυτό θα γίνει εφικτό με την επέκταση των σημερινών μονάδων παραγωγής και την κατασκευή νέων. Προς το παρόν, οι κοινοπραξίες της GM στην Κίνα έχουν συνολική ετήσια παραγωγή 530,000 μονάδων. Η GM και SAIC είχαν ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2003, την επέκταση των κοινοπραξιών τους Shanghai GM και SAIC-GM-Wuling Automobile Company Limited (SAIC-GM-Wuling).

e-go.gr