Επενδυτής θέλει να αναβιώσει την ιστορική Bristol και να παρουσιάσει νέο μοντέλο


Ακόμα μια εταιρεία με ταραχώδες παρελθόν αναβιώνει, παρόλο που το μέλλον της είναι ευθύς εξαρχής νεφελώδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BRISTOL
  • 14/1/2021

H Bristol είναι μια βρετανική εταιρεία που μέχρι και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατασκεύαζε αεροσκάφη, ενώ είχε ήδη κάνει μια απόπειρα παραγωγής αυτοκινήτου αμέσως μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου προκειμένου να απασχολήσει το εργατικό της δυναμικό.

Επίσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων έγινε το 1945, ενώ από τότε μέχρι τώρα έχει περάσει από χίλια κύματα. Με αλλαγές ιδιοκτητών και συνεχώς μειούμενη παραγωγή κήρυξε πτώχευση. Η εκκαθάριση έγινε πέρυσι και πέρασε στα χέρια του Jason Warton, ενός Βρετανού επιχειρηματία και οπαδού της μάρκας.

Ο στόχος του είναι να ξεκινήσει η παραγωγή όσο πιο γρήγορα γίνεται και η δημιουργία ενός τύπου «ατελιέ» που θα αναλάβει τη συντήρηση, ανακατασκευή και πώληση οποιουδήποτε μοντέλου της Bristol. Μάλιστα το πρώτο πρότζεκτ της θα είναι η παρουσίαση remastered εκδόσεων -παλιά αυτοκίνητα με σύγχρονη τεχνολογία- των Fighter και 411 μέσα στο 2022.

Για τη συνέχεια το πλάνο είναι η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Buccaneer, το 2025. Ο Warton έχει πει για αυτό χαρακτηριστικά πως «το νέο μας μοντέλο θα είναι τετραθέσιο ακολουθώντας την παράδοση των Bristol», ενώ ταυτόχρονα έχει αποκτήσει και τα πνευματικά δικαιώματα για την κατασκευή καινούργιων εκδοχών παλιών μοντέλων.

Σε ότι αφορά τα remastered μοντέλο θα κατασκευάζονται ανά οχτώ. Στο 411 ο άκαμπτος πίσω άξονας θα δώσει τη θέση του σε μια σύγχρονη ανεξάρτητη διάταξη, ενώ και στο Fighter ο αρχέτυπος V10 των 8,0 lt θα δώσει τη θέση του στον V8 Hemi των 6,4 lt της Chrysler. Που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων.