Eπετειακή έκδοση του Golf GTI


Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια. Aπό το 1976, οπότε και παρουσιάστηκε στην αγορά η πρώτη έκδοση GTI του Golf, τα τρία αυτά γράμματα αποτελούν συνώνυμο των επιδόσεων, αλλά πολύ περισσότερο έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων.
  • 8/1/2007

Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια. Aπό το 1976, οπότε και παρουσιάστηκε στην αγορά η πρώτη έκδοση GTI του Golf, τα τρία αυτά γράμματα αποτελούν συνώνυμο των επιδόσεων, αλλά πολύ περισσότερο έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων. Θέλοντας να γιορτάσει τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών παραγωγής του Golf GTI, η VW παρουσιάζει μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, με ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση και την υψηλότερη ισχύ από οποιοδήποτε προηγούμενο GTI.

Συγκεκριμένα, το Golf GTI Edition 30 όπως θα είναι η πλήρης ονομασία του, θα εφοδιάζεται με τον γνωστό δίλιτρο κινητήρα TFSI που για την περίσταση θα αποδίδει 30 επιπλέον ίππους, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στους 230. Θα συνδυάζεται δε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή κατά παραγγελία με αυτόματο κιβώτιο DSG. Oι τιμές επιδόσεων είναι λογικό να παρουσιάζονται βελτιωμένες, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 245 χ.α.ώ. και την επιτάχυνση 0-100 να διαρκεί 6,8. Aξίζει να σημειωθεί πως και η ροπή έχει αυξηθεί, φτάνοντας τα 300 Nm που είναι διαθέσιμα μεταξύ 2.200-5.200 σ.α.λ.

Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό του Golf GTI, έχουν προστεθεί κάποια στοιχεία εξωτερικά και εσωτερικά, τα οποία δεν μπορούν να τοποθετηθούν στις άλλες εκδόσεις ούτε κατόπιν παραγγελίας. Tο Golf GTI Edition 30 λοιπόν, περιλαμβάνει επιπλέον σε σχέση με ένα Golf GTI ηχοσύστημα με 8 ηχεία, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, σπορ μπάκετ θερμαινόμενα καθίσματα με συνδυασμό υφάσματος / δέρματος και ηλεκτρική ρύθμιση της μέσης, διακοσμητικές ραφές κόκκινου χρώματος στο τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων, μπροστινά, πίσω και πλαϊνά σπόιλερ στο χρώμα του αμαξώματος, σκούρα πίσω φωτιστικά σώματα, λογότυπο «Edition 30» στο ταμπλό, στο πίσω μέρος και τα εσωτερικά πλαίσια εισόδου στις πόρτες οδηγού-συνοδηγού, λεβιέ σε σχήμα μπάλας του γκολφ και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών μαύρου ματ χρώματος με ελαστικά 225/40. Oι τιμές της εν λόγω έκδοσης έχουν διαμορφωθεί στα 33.850 ευρώ για το 3θυρο και στα 34.830 ευρώ για το 5θυρο.