Επίσημα αποκαλυπτήρια για την πρώτη BMW M3 Touring στην ιστορία (photos-video)


Μετά από έξι γενιές M3, η BMW πήρε την απόφαση να εντάξει στην μακρά ιστορία της μια station wagon εκδοχή με 503 PS και αρχική τιμή κοντά στις 100.000€.

  • 22/6/2022

Μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής η BMW τράβηξε επιτέλους το κάλυμμα πάνω από τη νέα M3 Touring την οποία είδαμε πριν από λίγες ημέρες να σπάει τα χρονόμετρα στο Nurburgring και να γίνεται το πιο γρήγορο station wagon που έχει τρέξει στην «Πράσινη Κόλαση».

Η BMW M3 Touring θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη στην έκδοση Competition και κάτω από το καπό της θα κρύβει έναν 6κύλινδρο turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων που αποδίδει 503 PS.

Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς (υπάρχει και mode για αποκλειστικά πισωκίνητη μετάδοση) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου M Steptronic των 8 σχέσεων ενώ αναφορικά με τις επιδόσεις της το 0-100 km/h έρχεται σε 3,6 sec και η τελική της ταχύτητα είναι τα 280 km/h με το πακέτο M Driver. Στην περίπτωση που δεν το επιλέξει ο αγοραστής θα πρέπει να συμβιβαστεί με τα 250 km/h.

Η νέα πρόταση είναι –αναμενόμενα- πιο βαριά σε σχέση με την κλασική M3 κατά περίπου 90 kg. Μεγάλος είναι και ο χώρος πίσω από την μπροστινή σειρά (station wagon γαρ) τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές όπου η χωρητικότητα ξεπερνά τα 1.500 lt εφόσον διπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Ένα από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά εντοπίζεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών όπου το τζάμι ανοίγει μεμονωμένα δίνοντας την δυνατότητα φόρτωσης μικρών αντικειμένων χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει ολόκληρη η πίσω πόρτα.

Στο εσωτερικό η εικόνα θυμίζει ΒΜW και το στοιχεία που κλέβουν την παράσταση είναι τα κόκκινα αγωνιστικά καθίσματα αλλά και η τεράστια οθόνη στην κορυφή της κονσόλας που έχει ενσωματώσει τον πίνακα οργάνων (12,3 ίντσες) και τις λειτουργίες του Συστήματος Πολυμέσων με το Operating System 8 (14,9 ίντσες).

Οι παραγγελίες για τη νέα BMW M3 Touring θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο με τις πρώτες μονάδες να κυκλοφορούν στην ευρωπαίκή αγορά προς το τέλος του 2022 και θα κατασκευάζονται στο Μόναχο της Γερμανίας μαζί με τη sedan έκδοση.

Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η διάθεσή της και σε άλλες αγορές στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Βόρεια Αμερική. Η τιμής της αναμένεται να ξεκινά από τις 97.800€.

Δείτε το video...