Επίσημο: Δίμηνη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

  • 19/12/2022

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας της ερχόμενης χρονιάς.

Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (19/12) στην τηλεόραση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει παράταση της ημερομηνίας εξόφλησης, η οποία είναι καθορισμένη για τις 31 Δεκεμβρίου 2022, απάντησε χαρακτηριστικά: «Ναι, θα δώσουμε παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου του 2023».

Όταν οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι αυτό είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά και ότι δεν έχει γίνει επίσημο, ξεκαθάρισε: «Θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα παράτασης για 2 μήνες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη δίμηνη παράταση θα πάρει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής κατάθεσης των πινακίδων των οχημάτων, προκειμένου να τεθούν σε ακινησία.

Για να δείτε αναλυτικά τα ποσά των τελών κυκλοφορίας ανά όχημα για το 2023, πατήστε ΕΔΩ.