Τώρα μπορείς να παραγγείλεις τις νέες Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe (τιμές)


Άνοιξαν οι παραγγελίες για τις αναβαθμισμένες 6κύλινδρες εκδόσεις των 367 PS και 435 PS και η τιμή τους είναι εξίσου «καυτή».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 5/7/2023

Περίπου 2 μήνες μετά την παρουσίασή τους, οι νέες 4πορτες Mercedes-AMG GT Coupe είναι διαθέσιμες για παραγγελία από όσους επιθυμούν να συνδυάσουν πολυτέλεια και επιδόσεις.

Πρόκειται για τις Mercedes-AMG GT 43 4MATICplus και 53 4MATICplus οι οποίες εφοδιάζονται με τον ίδιο 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,0 L, ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο εναλλάκτη εκκίνησης. Αποδίδει 367 PS και 500 Nm στη «μικρή» GT και 435 PS και 520 Nm στη «μεγάλη», ενώ αμφότερες έχουν και boost 22 PS.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς από το 9τάχυτο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT TCT 9G, ενώ η εξελιγμένη ανάρτηση AMG ελέγχει τις κλίσεις του αμαξώματος και την απόσταση από το έδαφος και διευκολύνει τη «ζωή» του οδηγού, σε συνδυασμό με αναρίθμητα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

H αισθητή εμφανισιακή διαφορά από τα μοντέλα που αντικατέστησαν έρχεται από τη σχεδίαση του εμπρός μέρους, η οποία «αντανακλά» το προηγούμενο design των 8κύλινδρων εκδόσεων. Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, ενώ από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό είναι η ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή και η επιλογή ασύρματης φόρτισης smartphone.

Επίσης, το σύστημα infotainment MBUX έχει νέα σχεδίαση με ειδικά χαρακτηριστικά AMG και εξατομικευμένες λειτουργίες, ενώ το προαιρετικό ηχοσύστημα Burmester surround ή το Burmester high-end 3D συνεργάζονται με το Dolby Atmos για μοναδική εμπειρία ήχου.

Για την αγορά της Γερμανίας, η τιμή των Mercedes-AMG GT 43 4MATICplus και 53 4MATICplus ξεκινά από 110.735,45 € και 127.692,95 €, αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%. Οι πρώτες παραδόσεις στη Γερμανία θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2023.