Επίσημο: To Hyundai Kona N θα είναι δίλιτρο με 8άρι αυτόματο DCT (video)


Η κορεατική εταιρία έδωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το Kona N που θα κυκλοφορήσει στους επόμενους μήνες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 12/1/2021

Η Hyundai επιβεβαίωσε επίσημα πως το Kona N θα έχει υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για την ισχύ, η οποία αναμένεται να είναι στους 280 ίππους.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξει και μικρότερη έκδοση με 250 ίππους καθώς και έκδοση με μηχανικό εξάρι κιβώτιο. Όπως ισχύει για τα «αδερφά» i30 N και i30 N Fastback. H Hyundai κάνει λόγο για ειδικό σύστημα διαχείρισης της ισχύος κατά την εκκίνηση (launch control) και ένα σύστημα που θα μεταβάλλει την χροιά του κινητήρα.

Εξωτερικά το Kona N θα έχει το γνωστό αεροδυναμικό πακέτο από τα υπόλοιπα Ν περιλαμβάνοντας σπορ μάσκα και προφυλακτήρες, νέας σχεδίασης ζάντες, διπλές απολήξεις στο πίσω μέρος, μια διακριτική αεροτομή κ.α. Ανάλογου ύφους αναβαθμίσεις τύπου Ν θα υπάρχουν και στην καμπίνα με τα σπορ καθίσματα.

Εδώ να πούμε πως το Kona N θα τοποθετείται πάνω από το 1.600άρη turbo της έκδοσης N Line με τους 198 ίππους, ενώ οι Κορεάτες έχουν να λανσάρουν και το i20 N με τα 204 άλογα.

«Το ολοκαίνουργιο KONA N είναι το πρώτο καυτό SUV από τη μάρκα Ν», λέει ο Till Wartenberg, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της N Brand Management και του τμήματος Motorsport της Hyundai Motor Company. «Ως ένα καυτό SUV θα προσφέρει μεγάλη ευελιξία, καθώς και την οδηγική απόλαυση όπως οποιοδήποτε μοντέλο Ν. Οι οπαδοί των Ν θα απολαύσουν αυτό το αυτοκίνητο οπουδήποτε, από το δρόμο μέχρι την πίστα».