Επίσημο: Το VW T-Roc R θα είναι στην Γενεύη


Μετά πολλές λήψεις που δείχνουν το T-Roc R να δοκιμάζεται στο Nürburgring η γερμανική εταιρία επιβεβαιώνει με αυτό το teaser σκίτσο την έλευση του ταχύτατου SUV της.

  • 14/2/2019

To teaser αφορά μια concept εκδοχή του T-Roc R που ωστόσο θα απέχει ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Διακρίνονται οι μεγάλες εισαγωγές στον προφυλακτήρα, το περίγραμμα στην μάσκα και οι μεγάλοι σπορ τροχοί, ενώ μπορεί κανείς να υποθέσει πως η απόσταση από το έδαφος θα είναι μικρότερη.

Από πλευράς επιδόσεων ο δίλιτρος TSI των περίπου 300 PS θα εξασφαλίζει ένα 0-100 km/h σε λιγότερο από 6 sec με τελική να περιορίζεται στα 250 km/h. Την μετάδοση θα αναλάβει DSG με 7 σχέσεις ενώ φυσικά θα υπάρχει τετρακίνηση. Γενικότερα το T-Roc R θα έχει την αύρα και το χάρισμα του Golf R και ουσιαστικά θα προτάσσει την ελαφρώς αυξημένη πρακτικότητα του ως ένα SUV υψηλών επιδόσεων.

Αξιοσημείωτο είναι πως το T-Roc γνωρίζει μεγάλη εμπορική επιτυχία από το λανσάρισμα του πριν δύο χρόνια και έχει ξεπεράσει τις 200.000 πωλήσεις. Και πέρα από την κορυφαία έκδοση R μέσα στη χρονιά η γκάμα του γερμανικού SUV θα εμπλουτιστεί με μια cabrio έκδοση που θα θέσει νέα δεδομένα στην κατηγορία των SUV.