Επιστρέφονται, λόγω εκλογών, οι άδειες οδήγησης


Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα.
  • 12/9/2007
Επιστρέφονται άδειες οδήγησης και οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι στη μετακίνησή τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα. Συγκεκριμένα: Επιστρέφονται από αύριο οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 11-09-2007. Δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 11-09-2007. Δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων. Στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο αυτό θα καταβάλλεται αρμοδίως, πριν από την επιστροφή των αφαιρεθέντων στοιχείων.