Έρχεται και έκδοση Abarth για το ηλεκτρικό 500αράκι;


Μπορεί να ακούγεται ως σχήμα οξύμωρο όμως ένα σπορ ηλεκτρικό Fiat 500 μάλλον θα ήταν μάλλον μέσα στις ανησυχίες του Carlo Abarth αν ζούσε στις μέρες μας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/3/2020

Η άφιξη του Fiat 500 είναι μία από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις της νέας χρονιάς, καθώς η ιταλική μάρκα φαίνεται να βρίσκει ξανά ρυθμό, και μάλιστα με ένα μοντέλο που και μέσα στα πράγματα είναι και αρκετά εξελιγμένο δείχνει για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Η ανακοίνωσή του άνοιξε ήδη την όρεξη σε διάφορους σχεδιαστές και κομπιουτεράδες ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και του γνωστού και μη εξαιρετέου X-Tomi Design ο οποίος έσπευσε να δημιουργήσει μία πρώτη εικόνα από το πως θα μπορούσε να είναι μία ηλεκτρική έκδοση Abarth του 500.

Όπως βλέπουμε από την εικόνα έχουν προστεθεί όλα τα απαραίτητα σύμβολα και αυτοκόλλητα που περιμένει κανείς από ένα Abarth εκτός βέβαια από αυτό που κάνει την διαφορά, την εξάτμιση που πραγματικά ξεσηκώνει τους πάντες στο βενζινοκίνητο αδελφάκι του.

Το θέμα είναι αν μία έκδοση Abarth με μεγαλύτερη ισχύ θα είχε κάποιο νόημα, καθώς θα μειωνόταν η αυτονομία ενώ και οι επιδόσεις λόγω έξτρα βάρους των μπαταριών δεν θα είχαν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν. Συν ότι το ήδη υψηλό κόστος θα ξέφευγε από κάθε λογική.

Όσο λοιπόν και αν φαντάζει ωραίο στα χαρτιά και στις οθόνες, μάλλον δεν θα το δούμε στην παραγωγή. Τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Αντιθέτως για κάμποσο καιρό ακόμα θα παραμείνει στην αγορά το κλασικό Abarth με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, τουλάχιστον όσο οι ρύποι και οι κανονισμοί επιτρέπουν να υπάρχουν τόσο ιδιαίτερα και εθιστικά αυτοκίνητα.