Έρχεται σύντομα το hypercar της Red Bull - Πιθανή κι η έκδοση για τον δρόμο (video)


Το πρώτο hypercar της Red Bull αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα, και ίσως να έρθει και στον δρόμο.

  • ΦΩΤΟ: Οracle Red Bull Racing/YouTube
  • 8/1/2024

Τον Ιούνιο του 2022, η Red Bull Advanced Technologies είχε αποκαλύψει πως ετοιμάζει ένα hypercar αποκλειστικά για χρήση σε πίστα ονόματι RB17 Η ονομασία του προέρχεται από το μονοθέσιο της ομάδας για τη σεζόν του 2021, αν δεν παρέμεναν σταθεροί οι κανονισμοί κι επέλεγε να το ονομάσει RB16B.

Στόχος ήταν να μπει στην παραγωγή εντός του 2025, αλλά εδώ και 1,5 χρόνο, καμία νέα πληροφορία, επίσημη ή έστω ως φήμη, δεν προέκυψε για το εν λόγω project.

Τη σιγή ασυρμάτου από την πλευρά της RedBull έσπασε ο CEO Christian Horner, που σε συνέντευξή του στο Sky Sports αποκάλυψε πως το «πρώτο σπορ αυτοκίνητο για την πίστα της εταιρείας θα αποκαλυφθεί το 2024.»

Ο Βρετανός τονίζει πως είναι έργο του AdrianNewey, σχεδιαστή και επικεφαλής τεχνικού τομέα στην RB, στον οποίον δεν τέθηκεκανένας περιορισμός, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα υπεραυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Θα είναι σχεδιασμένο με τη φιλοσοφία του ground effect, με ρυθμιζόμενες «ποδιές» στα πλάγια και blowndiffuser (μία σχεδιαστική λύση που προκρίθηκε από τον Newey στην F1 το 2011).

Επιπλέον, ο Horner και η Red Bull συνολικά εξετάζουν το ενδεχόμενο και για μία έκδοση δρόμου του hypercar, που θα υπόκειται σε περιορισμούς αλλά θα είναι κοντά στη φιλοσοφία της Aston Martin Valkyrie, που κι αυτή με τη σειρά της είχε σχεδιαστεί από τον Newey.

Στην «καρδιά» της RB17 θα βρίσκεται ένας κινητήρας V8 twin-turbo με ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 1.250 PS

Το ερώτημα είναι από που θα προέρχεται αυτός ο κινητήρας, αφού δεν είναι βέβαιο αν το τμήμα της Red Bull Powertrains, που από το 2026 θα συνεργάζεται με τη Ford στη Formula 1, θα παράσχει το μοτέρ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το T.50 του Gordon Murray πήρε μπροστά και ο ήχος του κολάζει (video)

Η απόλυτη κόντρα: Bugatti Veyron εναντίον Red Bull F1 car και ένα αυτοκίνητο-έκπληξη στο 400άρι (video)