Το T.50 του Gordon Murray πήρε μπροστά και ο ήχος του κολάζει (video)


Ένα αυθόρμητο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπο του Βρετανού όταν βύθισε το πόδι στο δεξί πεντάλ και ο V12 της Cosworth άρχισε να «κελαηδάει».

  • 2/4/2023

Τις τελευταίες εβδομάδες επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις της Gordon Murray Automotive αφού μετά από μία μακρά περίοδο προετοιμασίας όλα είναι πλέον έτοιμα για να ξεκινήσει η παραγωγή του T.50. Πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Βρετανός σχεδιαστής έβαλε την υπογραφή του πάνω στο πρώτο ανθρακονηματικό μονοκόκ πλαίσιο, ενώ πλέον η εταιρεία με νέο video μάς δείχνει τις δοκιμές του τελικού πρωτότυπου πάνω στο οποίο θα «πατήσει» η παραγωγική διαδικασία.

Στο video εμφανίζεται αρχικά ο δοκιμαστής οδηγός και τρεις φορές νικητής του Indy 500, Dario Franchitti, ο οποίος βάζει μπροστά το θηρίο των 665 PS και το βγάζει στον δρόμο για να πάει στο σπίτι του Murray.

Στη διαδρομή ο Franchitti κάνει ένα throwback και θυμάται τη σκληρή δουλειά που έριξε ο ίδιος και η υπόλοιπη ομάδα ώστε να ολοκληρωθεί το project. Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτή η τελική δοκιμή δεν θα γίνει μέσα στη διαδρομή μίας πίστας αλλά στους δημόσιους δρόμους του Λονδίνου, μέσα στην κίνηση, όπου και σε αυτή την περίπτωση το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται εξαιρετικά.

Στη συνέχεια στη θέση του οδηγού κάθεται ο εμπνευστής του T.50 ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα. Στο τέλος του video πιάνει συζήτηση με το Franchitti και ξεδιπλώνει τις δικές του αναμνήσεις από το «ταξίδι» της ανάπτυξης, ενώ τονίζει ότι εξαρχής ο στόχος του ήταν να παρουσιάσει έναν άξιο διάδοχο του αυτοκινήτου που απογείωσε τη φήμη του, της McLaren F1.

Δείτε το video και απολαύστε τον τραχύ ήχο του GM T.50…

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τον V12 της Cosworth που κινεί το GMA T.50

Ακούστε το GMA T.50 να μπαίνει μέσα σε τούνελ (video)