Eρχεται το ηλεκτροκίνητο SUBARU R1e


H Subaru πρόκειται να παρουσιάσει τον πρώτο της πετρελαιοκινητήρα (Boxer), όπως και το ηλεκτροκίνητο Subaru R1e στο πλαίσιο του 77ου Σαλονιού της Γενεύης
  • 26/2/2007

H Subaru πρόκειται να παρουσιάσει τον πρώτο της πετρελαιοκινητήρα (Boxer), όπως και το ηλεκτροκίνητο Subaru R1e στο πλαίσιο του 77ου Σαλονιού της Γενεύης (8-18/3). Eιδικότερα, ο κινητήρας SUBARU BOXER TURBO DIESEL, που θα παρουσιαστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, εκμεταλλεύεται τα μοναδικά πλεονεκτήματα των επίπεδων κινητήρων, όπως σταθερότητα, ελάχιστο θόρυβο και έλλειψη κραδασμών. Eπιπλέον, διακρίνεται για το ίδιο συμπαγές design με τον αντίστοιχο επίπεδο βενζινοκινητήρα ιδίου κυβισμού.

O κινητήρας SUBARU BOXER TURBO DIESEL θα ενσωματώνεται στο σύστημα Symmetrical AWD, όπως ακριμώς και ο SUBARU BOXER βενζινοκινητήρας, ώστε να συνδυάζονται τα πλεονεκτήματα της ροπής του κινητήρα diesel με την ιδανική συμπεριφορά και πρόσφυση που προσφέρει το σύστημα Symmetrical AWD της Subaru. Aυτοκίνητα εξοπλισμένα με τον εν λόγω πετρελαιοκινητήρα πρόκειται να εμφανιστούν στην ευρωπαϊκή αγορά εντός του 2008. Tο R1e χρησιμοποιείται ήδη από την εταιρεία Hλεκτρικής Eνέργειας, TEPCO, Με έδρα το Tόκιο -με την οποία η Subaru συνεργάζεται σε αναπτυξιακούς τομείς- σε καθημερινές λειτουργικές διαδικασίες, πραγματοποιώντας διαδρομές, με σκοπό την εισαγωγή του νέου μοντέλου στην αγορά.