Έρχεται το νέο Dacia Sandero!


Μαζί με το νέο Sandero και το Sandero Stepway η Dacia προλογίζει και το Logan.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DACIA
  • 4/9/2020

Καλά και ωραία τα ποιοτικά μικρά και μικρομεσαία αλλά υπάρχει αρκετός χώρος για valuer for money επιλογές που δεν υπολείπονται και τόσο σε κατασκευαστικά θέματα. Τουναντίον, όπως μας έχει δείξει η Dacia με το Duster και τα άλλα μοντέλα της υπάρχει ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα που μπορεί να μην έχουν τα καλύτερα «πλαστικά», αλλά σίγουρα συμφέρουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και τα νέα Logan και Sandero με το τελευταίο να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά. Η Dacia έδωσε μερικά πρώτα teaser στοιχεία τα οποία μπορείτε να δείτε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σχεδίαση θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από κάθε άλλη φορά.

Ολοκαίνουργιο για θα είναι και το εσωτερικό με μια νέα κεντρική κονσόλα και αναβαθμισμένο εικόνα με όλες τις σύγχρονες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Την βάση θα αποτελέσει η πλατφόρμα CMF-B που ήδη χρησιμοποιείται στο νέο Clio και στο νέο Captur και είναι μια σημαντική είδηση (τα απερχόμενα μοντέλα «πατούν» σε δάπεδο από το 2002) καθώς θα υποδεχθεί όλα τα νέα μηχανικά σύνολα. Συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων και του υβριδικό 1.6 E-Tech με τους 140 PS που θα προέρχεται από την αντίστοιχη hybrid εκδοχή του Clio.

Στην βάση θα βρίσκεται η ατμοσφαιρική τρικύλινδρη έκδοση των 1.000 cc με ισχύ 75 PS και ψηλότερα οι υπερτροφοδοτούμενες με 100 PS. Εκτός απροόπτου θα υπάρξει και diesel έκδοση στα 1.500 cc με 85 PS, ενώ ίσως και να δούμε και τον 1.300άρη που χρησιμοποιείται στο Duster. Περισσότερα θα μάθουμε προσεχώς.