Ετοιμο και το ηλεκτρικό Renault Kangoo Van E-Tech Electric (Video)


Αποκαλύφθηκε το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Kangoo Van E-Tech Electric που υπόσχεται μέγιστη αυτονομία 300 χιλιομέτρων, χωρίς να αλλάζει τίποτα από τις διαστάσεις και τις μεταφορικές του ικανότητες.

  • 3/11/2021

Η Renault  αποκάλυψε σήμερα την ηλεκτρική παραλλαγή του επαγγελματικού της βαν με την ονομασία Kangoo Van E-Tech Electric, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση των συμβατικών εκδόσεων, ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τις εγκαταστάσεις στο Maubeuge της Γαλλίας, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο.

Την κίνηση του επαγγελματικού μοντέλου αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 120 ίππων με μέγιστη ροπή 245 Nm, ενώ είναι διαθέσιμα τρία προγράμματα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση (Sailing, Drive, Brake), που επιτρέπουν την οδήγηση με ένα πεντάλ, αυτό του γκαζιού (one pedal mode).

Το ηλεκτρικό Renault Kangoo Van E-Tech Electric εξοπλίζεται με μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 45 kWh που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Η μέγιστη αυτονομία φτάνει τα 300 χιλιόμετρα με βάση τον κύκλο WLTP.

Το Kangoo Van E-Tech Electric θα προσφέρεται με τρεις φορτιστές, τον στάνταρ ισχύος 11 kW για οικιακή φόρτιση, με τον προαιρετικό των 22 kW και έναν ταχυφορτιστή 80 kW να διατίθενται εξτρά. Ο ταχυφορτιστής, όπως δηλώνουν οι Γάλλοι μπορεί να προσθέσει 170 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε μόλις μισή ώρα. Η φόρτιση από το 15 στο 100% σε wallbox ισχύος 11 kW διαρκεί περίπου 4 ώρες, ενώ σε wallbox 7,4 kW η ανάλογη φόρτιση ολοκληρώνεται σε λιγότερo από 6 ώρες.

Οι μεταφορικές δυνατότητες του ηλεκτρικού μοντέλου παραμένουν απαράλλαχτες σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, όπως ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης φτάνει των  3,9 κυβικών μέτρων, το ωφέλιμο φορτίο που φτάνει τα 600 κιλά και η ελκτική ικανότητα που αγγίζει τα 1.500 κιλά. Αργότερα θα διατεθεί και έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο, στην οποία ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης θα ανεβαίνει στα 4,9 κυβικά μέτρα και το ωφέλιμο φορτίο στα 800 κιλά.

Το νέο Renault Kangoo Van E-Tech Electric θα κατασκευάζεται στη μονάδα της Maubeuge της Γαλλίας μαζί με τα υπόλοιπα Kangoo και τα συγγενικά Mercedes Citan και Nissan Townstar. Η εμπορική διάθεση του μοντέλου στην Ευρώπη θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2022.