Έτοιμο το σούπερ ηλεκτρικό Aspark Owl


ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ Η ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ASPARK ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SUPERCAR ΠΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ 2.012 PS!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ASPARK
  • 11/9/2020

«Ανυπομονούμε πραγματικά να παραδώσουμε τo Owl στους πρώτους μας πελάτες, οι οποίοι θα βιώσουν ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο οδήγησης και επιτάχυνσης. Έχουμε δεσμεύσει ακόμη περισσότερους πόρους και μηχανικούς στο πρότζεκτ ώστε το Aspark να συνεχίσει να εξελίσσεται για πελάτες σε όλο τον κόσμο», λέει ο CEO της Aspark, Mr. Yoshida.

Το Aspark Owl χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί και όπως λέει η εταιρία είναι έτοιμο για να καταρρίψει πολλά ρεκόρ ταχύτητας έχοντας ανακοινώσει ένα ενδεικτικό 0-96 km/h σε μόλις 1,72 sec! Μια άλλη τιμή που εντυπωσιάζει είναι το 0-300 km/h που ολοκληρώνεται σε 10,6 sec!

Tο σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν 2.012 PS και εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 400 km/h. Μιλάμε για απίστευτα νούμερα που πηγή ενέργειας μια σχετικά μικρή μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh που θεωρητικά δίνει μια αυτονομία στα 450 km.

Αν και η Aspark δεν έχει δώσει πλήρη στοιχεία λογικά το πολύ αεροδυναμικό σχήμα (έχει ύψος μόλις 99 cm) θα συνδυάζεται με ένα πολύ χαμηλό απόβαρο χάρη και στην εκτενή χρήση CFRP. Τέλος να πούμε πως το Owl αρχικά θα κατασκευαστεί 50 φορές στην τιμή των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ. Φήμες λένε πως η Aspark θα κυνηγήσει και το ρεκόρ στο Nurburgring