"Φαέθων 2004": Mε τη βοήθεια της Πολιτείας


Μια εκδήλωση, όμοια της οποίας δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας, συγκέντρωσε την περασμένη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου πλήθος κόσμου στους χώρους της Αίγλης του Ζαππείου. Οργανωτής ήταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο..
  • 10/12/2003
&00 Μια εκδήλωση, όμοια της οποίας δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας, συγκέντρωσε την περασμένη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου πλήθος κόσμου στους χώρους της Αίγλης του Ζαππείου. Οργανωτής ήταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., ως φορέας συντονισμού της διοργάνωσης του αγώνα ηλιακών οχημάτων "Φαέθων 2004" που θα γίνει τον Μάϊο του 2004 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή και συμμετοχή στον αγώνα αυτόν ενός ή και περισσοτέρων ελληνικών ηλιακών οχημάτων, το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. προκήρυξε διαγωνισμό μελέτης και σχεδίασής τους, στον οποίο έλαβαν μέρος οκτώ ομάδες καθηγητών και σπουδαστών από τα ανώτατα και ανώτερα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας όπως και από τον ιδιωτικό τομέα.
Στις αίθουσες της "Αίγλης" παρουσιάσθηκαν στο κοινό οι εργασίες που υποβλήθηκαν για αξιολόγηση υποστηριζόμενες από μακέτες και οπτικοακουστικά μέσα πληροφόρησης έτσι ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης βρέθηκαν μέσα στον μαγικό κόσμο της επιστήμης του αύριο στον τομέα της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας και θαύμασαν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα των ομάδων που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του διαγωνισμού.
Στις 11.30 την έκθεση επισκέφτηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, οι οποίοι στη συνέχεια απένειμαν, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, τα βραβεία στους διακριθέντες.
Βραβεία επίσης απένειμαν ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Βασίλειος Δεσποτόπουλος, ο δημοσιογράφος και εκδότης των 4 Τροχών κ. Κώστας Καββαθάς και ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. καθηγητής Αθανάσιος Σαφάκας. Την τελετή έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών ο Γεν. Γραμματέας του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. κ. Διονύσης Νέγκας.
Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Πάττα ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το δεύτερο στην υπό τον καθηγητή Βασίλειο Κωστόπουλο ομάδα του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τρείς έπαινοι στις ομάδες των Τ.Ε.Ι. και 5ου Τ.Ε.Ε. Λάρισας, του 1ου Τ.Ε.Ε. Δραπετσώνας - 1ου Σ.Ε.Κ. Αγίας Παρασκευής - 2ου Τ.Ε.Ε. Αιγάλεω - 4ου Σ.Ε.Κ. Νέας Ιωνίας - 6ου Σ.Ε.Κ. Χαϊδαρίου - Δ/νσης Β!βάθμιας εκπαίδευσης Χίου και του 1ου Τ.Ε.Ε. Γιαννιτσών. Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση όλων να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στην εκκίνηση του αγώνα "Φαέθων 2004" να παρουσιαστούν και διεκδικήσουν διακρίσεις ένα ή και περισσότερα από τα Ελληνικά ηλιακά οχήματα που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν για τον σκοπό αυτό.

e-go.gr