Felicity Ace: Πόσες Porsche, VW και Bentley ήταν στο φλεγόμενο πλοίο;


Τώρα έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τα αυτοκίνητα που επέβαιναν στο πλοίο Felicity Ace, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 1.100 Porsche και 189 Bentley, αλλά παραμένει άγνωστο αν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών μοντέλων έχουν μερίδιο ευθύνης για τη φωτιά. Ποιες πληροφορίες γνωρίζουμε για τα αυτοκίνητα που ήταν στο πλοίο.

  • 19/2/2022

Το πλοίο που έπιασε φωτιά την Τετάρτη στον Ατλαντικό Ωκεανό και μετέφερε περίπου 4.000 οχήματα εξακολουθεί να φλέγεται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Οι πυροσβέστες είναι ήδη καθ’ οδόν προς το πλοίο, στο οποίο όμως λέγεται ότι ίσως να είναι εξαιρετικά δύσκολο να σβήσει η φωτιά λόγω των ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκονται ανάμεσα στα παγιδευμένα και φλεγόμενα οχήματα.

Το FelicityAce θυμίζουμε είναι το φορτηγό πλοίο που εξακολουθεί να καίγεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ έχει εντός του χιλιάδες νέα οχήματα από τον ΌμιλοVolkswagen. Το πλοίο ήταν καθ' οδόν από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ με ένα φορτίο από καινούργια οχήματα όταν έπιασε φωτιά την Τετάρτη κοντά στις Αζόρες. Και τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν και το πλοίο έμεινε στον ωκεανό φλεγόμενο.

Πυροσβεστικά συνεργεία και ομάδες διάσωσης βρίσκονται εν πλω για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο με την ύπαρξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες εντός του σκάφους. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη επιβεβαίωση ότι υπήρχαν ηλεκτρικά οχήματα στο πλοίο, αλλά είναι πιθανό ότι αυτά ήταν μέρος του φορτίου. Τόσο η Porsche όσο και η VW εισάγουν ορισμένα οχήματα από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, με την VW να εισάγει μόνο τα GTI, GolfR και ID.4 από την Ευρώπη. Η Porsche στις ΗΠΑ εισάγει την ηλεκτρική Taycan από το εργοστάσιο στο Zuffenhausen στη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, το οποίο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα εσωτερικό email της Volkswagen στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν 3.965 οχήματα. Περίπου 100 από τα οχήματα είναι μοντέλα της VW που προορίζονται για τις Η.Π.Α.

Ο εκπρόσωπος της Porsche, Luke Vandezande, είπε στο Bloomberg ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι είχε περίπου 1.100 οχήματα στο Felicity Ace και ότι 189 Bentley έχουν επίσης επιβεβαιωθεί ως μέρος της λίστας φορτίων.

Η εταιρεία λογισμικού Skytek εξέδωσε μια σύντομη έκθεση σήμερα που ισχυρίζεται ότι η εκτιμώμενη αγοραία αξία του Felicity Ace είναι 24,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνολική αξία των 3.965 οχημάτων θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.