FV Frangivento Sorpasso, το supercar που σχεδιάζεις ο ίδιος


Η FV Frangivento Automobili παρουσίασε το supercar Sorpasso το οποίο ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το σχεδιάσει όπως ακριβώς θέλει στις τελικές λεπτομέρειες του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/4/2021

Η FV Frangivento Automobili είναι μια ιταλική εταιρεία η οποία, ως τώρα, διακρίνεται για τη δημιουργία οχημάτων που διαθέτουν ξεχωριστή σχεδίαση και κορυφαίες επιδόσεις και απευθύνονται κυρίως στους εμίρηδες της Μέσης Ανατολής.

Μετά το Asfanè DieciDieci, ένα hypercar μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 1.010 ίππων (απ’ όπου πήρε την ονομασία του) και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Charlotte Roadster, παρουσίασε το Sorpasso (σημ.: προσπέραση, στα ιταλικά).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, το νέο supercar θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την Sorpasso Stradale και την Sorpasso GTXX. Όσοι επιλέξουν τη δεύτερη θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα δύο γράμματα χι με αριθμούς της αρεσκείας τους. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν ένα όχημα με πραγματικά μοναδική ονομασία.  

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν τετρακίνηση. Το Sorpasso Stradale θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V10 ο οποίος θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 612 PS, ενώ στο Sorpasso GTXX αυτός θα διαθέτει μηχανικό υπερσυμπιεστή και η μέγιστη ισχύς του θα φτάνει τους 862 PS. Σύμφωνα με την εταιρεία, στη δεύτερη περίπτωση το αυτοκίνητο θα επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,9 sec και η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 345 km/h. 

Ωστόσο, τα στελέχη της FV Frangivento Automobili δίνουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης εξατομίκευσης του αυτοκινήτου στους εν δυνάμει αγοραστές του. Έτσι, αυτοί θα μπορούν να το διαμορφώσουν όπως θέλουν στις τελικές λεπτομέρειες τού αμαξώματος, πέραν του επιθυμητού εξοπλισμού που θα διαθέτει. 

Για τον λόγο αυτό, έχουν εκπονήσει δύο προγράμματα τα οποία ονομάζουν «Programma Sviluppo» και «Programma Ego», αντίστοιχα. Βάσει αυτών, ο ιδιοκτήτης του καινούργιου supercar θα μπορεί να συνεργαστεί με τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρείας για έναν μήνα, μέχρι να οριστικοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα θέλει να έχει το αυτοκίνητό του.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, το αμάξωμα του Sorpasso Stradale θα είναι πιο κομψό και με πιο καθαρές γραμμές, ενώ αυτό του Sorpasso GTXX θα είναι πιο επιθετικό και θα παραπέμπει σε αυτό ενός αγωνιστικού της κατηγορίας GT3.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο της FV Frangivento Automobili. Πάντως, ανακοινώθηκε ότι το εσωτερικό του θα είναι επενδεδυμένο με αλκαντάρα και υψηλής ποιότητας δέρμα επεξεργασμένο από τον γνωστό ιταλικό οίκο Mario Levi Group. Τέλος, στον εξοπλισμό του θα διατίθεται το σύστημα «Avatar Driving Assistant» το οποίο διαθέτει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και θα συνδράμει τον οδηγό.

Η FV Frangivento Automobili δεν ανακοινώνει τιμή πώλησης τόσο για το Sorpasso Stradale όσο και για το Sorpasso GTXX, ωστόσο έχει δηλώσει ότι ήδη κάποιοι έχουν δώσει την παραγγελία τους για να αποκτήσουν ένα από αυτά και οι πρώτοι θα παραλάβουν το όχημά τους στο τέλος Ιουλίου.