Γιατί καθυστερεί η παραγωγή της Alfa Romeo Tonale;


H Alfa Romeo ανέβαλε την προγραμματισμένη παρουσίαση και έναρξη παραγωγής τής Tonale, του νέου SUV μοντέλου της, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να βελτιωθεί περαιτέρω και έχει τις επιδόσεις που πρέπει. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/4/2021

Οι φίλοι της Alfa Romeo θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ως τις αρχές του 2022 για να δουν να πραγματοποιείται το όνειρό τους σχετικά με την επίσημη παρουσίαση της Tonale. Όπως έγινε γνωστό, η έναρξη παραγωγής του νέου SUV μοντέλου της ιταλικής εταιρείας θα καθυστερήσει τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Ο λόγος είναι ότι το νέο μοντέλο πρέπει να πληροί τη φήμη της Alfa Romeo αναφορικά με τις επιδόσεις του. Ουσιαστικό ρόλο στη λήψη της απόφαση για την περαιτέρω αναβολή διαδραμάτισε ο κ. Jean-Philippe Imparato, ο καινούργιος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του υπό το νέο επιχειρηματικό σχήμα του Ομίλου Stellantis.

Ο κ. Imparato ζήτησε να ενημερωθεί για την απόδοση του Plug-in Hybrid συστήματος που θα διαθέτει η Tonale και η απάντηση που πήρε δεν τον ικανοποίησε. Στα αρχικά σχέδια, προβλέπεται αυτό να είναι το ίδιο που τοποθετείται στην αντίστοιχη έκδοση του Jeep Compass.

Θυμίζουμε ότι το σύστημα διαθέτει τον 1.3 turbo κινητήρα του Ομίλου FIAT Chrysler Automobiles και έναν ηλεκτροκινητήρα 60 PS. Η μέγιστη συνδυαστική απόδοσή του είναι είτε 190 PS ή 239 PS, αναλόγως της εκδοχής του.

Στο Peugeot 3008 Peugeot Hybrid υπάρχει ο 1.6 PureTech και ηλεκτροκινητήρας 110 PS. Στο γαλλικό μοντέλο, η μέγιστη συνδυαστική ισχύς είναι 224 PS και 300 PS, αντίστοιχα, αναλόγως της εκδοχής. Είναι λoγικό ότι μια Alfa Romeo δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια ή μικρότερη μέγιστη ισχύ από αυτά (θυμίζουμε ότι τόσο η Jeep όσο και η Peugeot ανήκουν επίσης στον νεοϊδρυθέντα Όμιλο Stellantis).

Έτσι, ο κ. Imparato ζήτησε να επαναπροσδιοριστούν τόσο η σύσταση του Plug-in Hybrid συστήματος της Tonale όσο και οι επιδόσεις που θα δίνει στο όχημα, καθώς και η αυτονομία κίνησής του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι θα αναβληθεί η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου όπως και η έναρξη παραγωγής του, η οποία είχε προγραμματιστεί να αρχίσει τον προσεχή Οκτώβριο στο εργοστάσιο Pomigliano d'Arco της FCA που βρίσκεται στη Νάπολη.

Στις 24 Μαρτίου, τα στελέχη του Ομίλου Stellantis παρουσίασαν ένα πρόγραμμα των μοντέλων του που αναμένεται να παρουσιαστούν εντός της χρονιάς και σε αυτό δεν περιέλαβαν την Tonale. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.