Γιατί τόσο μίσος για τα Tesla;


Τα μοντέλα της Tesla μπαίνουν στο στόχαστρο όσων επιλέγουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τον Elon Musk με έναν διαφορετικό τρόπο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

Τα κρούσματα βανδαλισμού με «θύματα» τα μοντέλα της Tesla ολοένα και πληθαίνουν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το τι μπορεί να προκαλεί αυτό το ξέσπασμα οργής κατά των ηλεκτροκίνητων κατασκευών του Elon Musk.

H πρώτη εξήγηση σχετίζεται με την δυνατότητα των μοντέλων της Tesla να καταγράφουν με κάμερες τον περιβάλλοντα χώρο, η οποία μάς εξασφαλίζει πρόσβαση σε ένα ομολογουμένως πλούσιο… οπτικοακουστικό υλικό.

Η λειτουργία -γνωστή και ως sentry mode- ενεργοποιείται προαιρετικά από τον οδηγό του αυτοκινήτου αν και οι πρώτες έρευνες αποκαλύπτουν πως το ποσοστό των ιδιοκτητών Tesla που κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής ξεπερνά το 90%.

Ένας ακόμα λόγος που τα μοντέλα της Tesla έχουν γίνει στόχος βανδάλων είναι το γεγονός ότι απευθύνονται στην αστική τάξη της κοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία προφανώς έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει έως και 100.000 δολάρια για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου.

Το Model 3 των σχεδόν 35.000 δολαρίων καλείται να αλλάξει την πεποίθηση ότι οι προτάσεις της Tesla απευθύνονται αποκλειστικά σε… πλουσίους, ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει για την ώρα αρκετά δύσκολο.

Κρίνοντας πάντως από το γεγονός ότι ανάλογου… συμπεριφορές παρατηρούνται και σε σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι και η ίδια η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης ξυπνά πάθη ή απλώς τρομάζει εκείνους που βλέπουν την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης να έρχεται πιο σύντομα απ’ ότι ενδεχομένως θα υπολόγιζαν, τρομάζοντας μόνο στην ιδέα ότι το επόμενό τους αυτοκίνητο θα είναι ηλεκτρικό.