Γιγαντιαίο πρόστιμο περιμένει την Tesla στη Γερμανία


Μπροστά στο ενδεχόμενο της καταβολής προστίμου ύψους 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται η Tesla εξαιτίας της αδυναμίας της να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς που διέπουν την ανακύκλωση μπαταριών.

  • 29/4/2021

Στο μάτι του κυκλώνα έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες η Tesla εξαιτίας της αδυναμίας της να συμμορφωθεί με κανονισμούς που διέπουν τόσο την παραγωγή όσο και την ανακύκλωση τμημάτων των οχημάτων της.

Η Tesla βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταβολή προστίμου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα αποδεικνύουν ότι η διαδικασία βαφής των αμαξωμάτων πληροί τις  περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Αντιστοίχως, οι γερμανικές αρχές απαιτούν από την Tesla την καταβολή προστίμου ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς η καλιφορνέζικη φίρμα φέρεται να μην ακολουθεί τους κανονισμούς που διέπουν την διαδικασία της παραλαβής και της ανακύκλωσης παροπλισμένων οχημάτων.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις γερμανικές αρχές στο υπό κατασκευή εργοστάσιο της Tesla. Κατά τον έλεγχο αυτόν, διαπιστώθηκε ότι το αποχετευτικό σύστημα δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, καθιστώντας πιθανή τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Πέρα από το πρόστιμο, η Tesla κινδυνεύει πλέον να βγει εκτός χρονοδιαγράμματος το οποίο προβλέπει την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο του Βερολίνου τον προσεχή Αύγουστο.

Φυσικά, ο Elon Musk κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για τη… γραφειοκρατική αντιμετώπιση του όλου εγχειρήματος και τη μη κατανόηση της προσπάθειας που καταβάλλει η Tesla ώστε να περιοριστούν οι εκλυόμενοι ρύποι σε ολόκληρο τον πλανήτη κατασκευάζοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα.