Η Alfa Romeo δίνει... συντεταγμένες για το όνομα του νέου B-SUV


Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για την αποκάλυψη της νέας Alfa Romeo, η εταιρεία παίζει το παιχνίδι των teasers αποκαλύπτοντας την ονομασία του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: COCHESPIAS, ALFA ROMEO
  • 8/12/2023

Έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό ότι η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα νέο B-SUV του οποίου οι πρώτες εικόνες διέρρευσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με την παρουσίαση του μοντέλου να πλησιάζει, οι Ιταλοί δημοσίευσαν ένα teaser, αποκαλύπτοντας έμμεσα την ονομασία της νέας τους δημιουργίας.

Στο σύντομο video που ανέβασε η αυτοκινητοβιομηχανία στα social media της, εναλλάσσονται μερικές συντεταγμένες που παραπέμπουν σε ορισμένες τοποθεσίες της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, μια από αυτές αντιστοιχεί στο μουσείο της εταιρείας στο Arese, η επόμενη στην πίστα Balocco, η άλλη στην ανάβαση Stelvio, κι η τελευταία στην ανάβαση Brenner στις ανατολικές Άλπεις.

Πρόκειται για ένα πέρασμα μήκους περίπου 50 km, που ξεκινά από το Sterzing στο Νότιο Τιρόλο και καταλήγει στο Innsbruck της Αυστρίας. Τόσο η Tonale, όσο κι η Stelvio, έχουν πάρει τα ονόματά τους από περάσματα των Άλπεων, και φαίνεται ότι η Alfa Romeo θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία για το νέο SUV, «βαφτίζοντάς» το Brennero.

Αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2024 και θα σταθεί απέναντι στα Jeep Avenger και Fiat 600. Η λογική λέει ότι θα είναι διαθέσιμο τόσο σε υβριδική, όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως και τα δύο παραπάνω μοντέλα του ομίλου Stellantis, που άλλωστε ανήκει η Alfa Romeo.

Εκτός αυτού, η Brennero θα είναι το πρώτο EV της ιταλικής εταιρείας, ενώ αρκετά είναι εκείνα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια. Πρωτίστως, έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι οι επόμενες Giulia κι Stelvio θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alfa Romeo: Νέες Tonale, Stelvio και Giulia Tributo Italiano - Οι τιμές στην Ιταλία (photos)

Πώς η Alfa Romeo διασφαλίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της

Η Alfa Romeo εξετάζει την επιστροφή στα hatchback με το διάδοχο της Giulietta