Alfa Romeo: Νέες Tonale, Stelvio και Giulia Tributo Italiano - Οι τιμές στην Ιταλία (photos)


Η Alfa Romeo παρουσίασε τη νέα σειρά Tributo Italiano, η οποία διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά και τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των τριών μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 16/11/2023

Ο σπορ χαρακτήρας και το DNA της Alfa Romeo αντικατοπτρίζονται πλήρως στη νέα σειρά Tributo Italiano, που παρουσίασε η ιταλική φίρμα. Πρόκειται για την πρώτη ειδική σειρά που είναι διαθέσιμη παγκοσμίως και για τα τρία μοντέλα της και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των Tonale, Stelvio και Giulia.

Ενσωματώνοντας τα σχεδιαστικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και των τριών οχημάτων, η νέα σειρά Tributo Italiano περιλαμβάνει μια σειρά από ξεχωριστά στοιχεία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Μάλιστα, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχουν και επιπλέον διαφοροποιήσεις.

Διαθέσιμη στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, σε Rosso Alfa, Verde Montreal και Bianco Alfa, η νέα σειρά περιλαμβάνει διχρωμία αμαξώματος, με μαύρη οροφή, μια διακριτική ιταλική σημαία στα καπάκια των καθρεπτών, αεροδυναμικό κιτ στο κάτω μέρος στο χρώμα του αμαξώματος, κάτι που συμβαίνει και στα πλαϊνά ένθετα των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων, τους θόλους των τροχών και τις πλαϊνές ποδιές.

Στην Tonale, υπάρχει η δυνατότητα ηλιοροφής, ενώ η μάσκα με ένθετο σε σχήμα V είναι διαθέσιμη σε ματ γκρι χρώμα (Dark Miron), την ώρα που το αντίστοιχο σημείο στις Giulia και Stelvio έχει μαύρο χρώμα. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 21 ιντσών για την Stelvio, 20'' για την Tonale και 19'' για την Giulia και συνδυάζονται με κόκκινες δαγκάνες φρένων της Brembo. Επιπλέον, στο C-SUV υπάρχουν περισσότερες «πινελιές» στο γκρι χρώμα Dark Miron, προβολείς Full-LED Matrix και επιχρωμιωμένες διπλές απολήξεις εξάτμισης για την έκδοση Q4 Plug-in Hybrid.

Ξεχωριστό είναι και το εσωτερικό των εκδόσεων Tributo Italiano. Η καμπίνα διαθέτει νέα διάτρητα μαύρα δερμάτινα σπορ καθίσματα με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ στα εμπρός προσκέφαλα υπάρχει κεντημένο το χαρακτηριστικό καινούριο λογότυπο της ειδικής σειράς.

Επιπλέον, κόκκινες ραφές υπάρχουν στο ταμπλό, στα καθίσματα και στα πάνελ των θυρών. Και πάλι η Tonale διαφοροποιείται περισσότερο, με carbon σχεδίαση της πρόσοψης του ταμπλό, ατμοσφαιρικό φωτισμό και το λογότυπο της φίρμας.

Οι επιβάτες και στα τρία μοντέλα έχουν στη διάθεσή τους διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενο τιμόνι, paddles αλουμινίου στην κολώνα του τιμονιού, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα και premium ηχοσύστημα με 14 ηχεία Harman Kardon, μαζί με subwoofer. Συν τοις άλλοις, Stelvio και Tonale διαθέτουν και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα της νέας ειδικής σειράς. Giulia και Stelvio είναι διαθέσιμες είτε με τον turbo κινητήρα βενζίνης 2,0 L που αποδίδει 280 PS είτε με τον turbo κινητήρα diesel 2,2 L και απόδοσης 210 PS. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση Q4. Επίσης, ως επιλογή υπάρχει και η πισωκίνητη έκδοση του diesel κινητήρα 2,2 L με τους 160 PS.

Από την άλλη πλευρά, στην Tonale, η σειρά Tributo Italianο διατίθεται είτε με τον ήπια υβριδικό βενζινοκινητήρα 1,5 L που αποδίδει 160 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων είτε με την PHEV έκδοση Q4 280 PS, που έχει ως βάση τον turbo βενζινοκινητήρα 1,3 L και συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση άνω των 80 km.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ενεργητική ανάρτηση με αμορτισέρ FSD, που αναδεικνύει τον σπορ χαρακτήρα και εξασφαλίζει τον καλύτερο συνδυασμό άνεσης και δυναμικής οδήγησης, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες.

Παράλληλα, είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας τα οποία περιλαμβάνουν, ανάλογα με το μοντέλο, συστήματα ADAS για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, κάμερα 360 μοιρών υψηλής ανάλυσης, σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου και Rear Cross-Path Detector με πλαϊνούς αισθητήρες.

Τέλος, για να τονίσει τη σημασία της νέας σειράς, η Alfa Romeo επέλεξε την αρχαία ιταλική πόλη της Matera για τη φωτογράφιση των εκδόσεων Tributo Italiano, μια πόλη που συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία και έχει άρρηκτους δεσμούς με το brand.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες Alfa Romeo Tributo Italiano είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία στην Ιταλία και έγιναν γνωστές οι τιμές των εκδόσεων για τον diesel κινητήρα 2,2 L με τους 210 PS για τις Giulia και Stelvio και την έκδοση με το ήπια υβριδικό σύστημα 1,5 L για την Tonale. Πάντως, δύσκολα θα τις δούμε να έρχονται στην Ελλάδα.

ΕΚΔΟΣΗΤΙΜΗ
Tonale 1.5 160 PS MHEV50.150 €
Giulia 2.2 Turbo Diesel 210 PS63.850 €
Stelvio 2.2 Turbo Diesel 210 PS69.950 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νέα, χαμηλότερη τιμή η Alfa Romeo Tonale των 160 PS

Νέες επετειακές Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio 520 PS (video-photos)

Tι είναι το πιστοποιητικό NFT που πρώτη παρουσίασε η Alfa Romeo Tonale