Διαρροή: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό B-SUV της Alfa Romeo (photos)


Αρκετούς μήνες πριν την παρουσίασή του, αποκτάμε μια πρώτη εικόνα για το παρθενικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 11/9/2023

H Alfa Romeo ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κατηγορία των supermini, λανσάροντας ένα ολοκαίνουριο B-SUV, το οποίο, στα πρότυπα του Jeep Avenger, θα διατίθεται βασικά ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά αναμένεται να έχει και θερμική έκδοση.

Η ιταλική φίρμα έχει επιβεβαιώσει ότι η παρουσίασή του θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2024 και πρόσφατα, μάλιστα, ζήτησε από τον κόσμο να μαντέψει το όνομά του, μέσω των επίσημων social media. Μέχρι στιγμής, το νέο SUV αναφέρεται ως Sport Urban Vehicle.

Αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τη σχεδίασή του, το CocheSpias δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών και εκτιμά ότι πρόκειται για το πολυαναμενόμενο μοντέλο, χωρίς ωστόσο να είναι απολύτως βέβαιο. Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι καλή, αλλά μπορούμε να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τη σιλουέτα του και τις αναλογίες του.

Γνωρίζουμε ήδη ότι η επιστροφή της ιταλικής φίρμας στα supermini δε θα γίνει με διάδοχο του MiTo, καθώς το νέο μοντέλο θα ανήκει στα B-SUV. Θα είναι η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo, αλλά «όχι μόνο», ανέφερε σε παλιότερη ανακοίνωση η φίρμα, αρνούμενη να δώσει από νωρίς πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Από τη στιγμή που θα είναι «συγγενές» με τα Jeep Avenger και FIAT 600, γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-CMP2 της Stellantis και θα διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 156 PS και ροπή 260 Nm. Η μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 54 kWh θα προσφέρει αυτονομία 400 km, που εντός πόλης μπορεί να φτάνει και τα 550 km.

Η θερμική έκδοση είναι πολύ πιθανό να ακολουθεί την αντίστοιχη του Jeep Avenger, η οποία στην Ισπανία διατίθεται με τον turbo βενζινοκινητήρα 1,2 L που αποδίδει 100 PS και συνοδεύεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ωστόσο η ιταλική φίρμα ξεκαθαρίζει ότι το δικό της δημιούργημα θα «ξαναγράψει» τους κανόνες για το B-segment και θα έχει το ρόλο του game changer, όντας μια αυθεντική Alfa Romeo που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της κατηγορίας premium.