H Alfa Romeo Giulia ταξιδεύει στο χρόνο και μαγεύει με την εμφάνισή της (photos-video)


Η δημιουργία φέρει την υπογραφή του ιταλικού οίκου ErreErre Fuoriserie και απευθύνεται σε Alfisti με... βαριά πορτοφόλια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ErreErre Fuoriserie - Instagram
  • 2/11/2023

Η πραγματικότητα είναι πως η Alfa Romeo Giulia έχει συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια τόσο για την εμφάνισή της, όσο και για τη συμπεριφορά της στον δρόμο. Επομένως, το να έρθει μία τρίτη εταιρεία και να αλλάξει στοιχεία και των δύο αυτών παραμέτρων είναι σπάνιο, και θα πρέπει να φέρνει το κάτι διαφορετικό για να έχει πραγματική αξία.

Αυτό επιχειρεί η ErreErre Fuoriserie, μία εταιρεία με έδρα το Τορίνο, που αποφάσισε να αντλήσει έμπνευση από το παρελθόν της ίδιας της Alfa για να αλλάξει την όψη της Giulia. Το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω, αλλά κι αυτό που εμφανίζεται σε βίντεο στη σελίδα της εταιρείας στο Instagram:

Πρόκειται για ένα δημιούργημα με έντονα στοιχεία από την Giulia TI Super του 1963, και η αλήθεια είναι πως αν τη δει κανείς από συγκεκριμένες γωνίες, η εν λόγω Giulia μοιάζει τρομακτικά με τη... γιαγιά της.

Οι γενικότερες γραμμές, βέβαια, θυμίζουν και δημιουργήματα της Mitsuoka Motors, μία αντίστοιχης ιαπωνικής εταιρείας coachbuilding που χαρακτηρίζεται για αυτές τις σχεδιαστικές επιλογές.

Σύμφωνα με το PistonHeads, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και κάτω από την επιφάνεια, ενώ έχει προστεθεί αρκετό carbon σε διάφορα σημεία για να μειωθεί το βάρος. Στα του κινητήρα, έχει γίνει νέα ρύθμιση και έχει προστεθεί εξάτμιση Capristo, αυξάνοντας την ισχύ στα 570 PS. Παράλληλα, η ανάρτηση έχει αναβαθμιστεί με ρυθμιζόμενα πηνία της Bilstein, ενώ φέρει και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

Κάθε ένα από αυτά τα εξαιρετικά παραδείγματα της ErreErre Fuoriserie κοστίζει περί τις 402.000 ευρώ (μαζί με το αυτοκίνητο που θα δώσει ο πελάτης για τη μετατροπή), με χρόνο κατασκευής που αγγίζει τους 6 μήνες

Πηγή: ErreErre Fuoriserie - Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ήδη εκτός αποθέματος η Alfa Romeo 33 Stradale!

Η Alfa Romeo εξετάζει την επιστροφή στα hatchback με το διάδοχο της Giulietta

Όταν το MX-5 συναντά την πολυτέλεια και μεταμορφώνεται σε κλασικό roadster (photos)