Η Alpina δοκιμάζει εντατικά την B8 Gran Coupe στο Nurburgring


Η Β8 Gran Coupe θα είναι πολυτελής, δυνατή, ταχύτατη αλλά και άνετη από πλευράς ανάρτησης, γεγονός που την καθιστά πιο ταξιδιάρικη

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/9/2020

Τα μοντέλα της Alpina έχουν φανατικούς οπαδούς. Όχι μόνο γιατί τα βρίσκουν πιο όμορφα και ξεχωριστά σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις των BMW αλλά και γιατί παρέχουν τις ίδιες επιδόσεις με τις εκδόσεις Μ. Και μάλιστα σε συνδυασμό με ένα καλύτερο επίπεδο άνεσης, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στην καθημερινή χρήση. Ή στα γρήγορα ταξίδια στις γερμανικές Autobahn, όπου ενίοτε δεν υπάρχει και όριο ταχύτητας.

Τα παραπάνω θα ισχύουν φυσικά και για το νέο μοντέλο που ετοιμάζει η Alpina και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα είτε πριν το τέλος του έτους ή τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Πρόκειται για την B8, δηλαδή την 8 Gran Coupe αλά Alpina, η οποία θα ξεχωρίζει οπτικά από τις μεγάλες ζάντες με τις πολλές ακτίνες που παραδοσιακά αποτελούν βασικό στοιχείο αναγνώρισης των συγκεκριμένων μοντέλων.

Αλλαγές θα υπάρχουν και στη μάσκα, ενώ συνολικά τα αεροδυναμικά βοηθήματα -εμπρός χείλος, πίσω σπόιλερ και διαχύτης- θα είναι ελαφρώς πιο τονισμένα σε σχέση με την αντίστοιχη M8 αλλά πάντα διακριτικά.

Στη λογική της Alpina θα προσαρμοστεί και το εσωτερικό που θα είναι πολυτελές, ενώ σε ότι αφορά τον κινητήρα της BMW το πιο πιθανό είναι πως θα χρησιμοποιηθεί το σύνολο της B7. Δηλαδή ο V8 των 4,4 lt με τα 600 και πλέον PS.

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!