H Apple μετακινεί 200 ειδικούς από το πρότζεκτ της αυτόνομης κίνησης


Το τμήμα της αυτόνομης κίνησης της Apple αποψιλώνεται, καθώς η αμερικανική εταιρεία φαίνεται πως δίνει έμφαση σε άλλους τομείς.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/1/2019

Τα πλάνα της Apple για ένα δικό της αυτοκίνητο εξελίχθηκαν διαφορετικά σε σχέση με αυτό που θα ήθελαν οι φανατικοί οπαδοί της. Δηλαδή να φτιάξει ένα τόσο προχωρημένο μοντέλο που θα έβαζε, τουλάχιστον, τα γυαλιά στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το αποτέλεσμα ήταν το 2016 η Apple να εγκαταλείψει οριστικά τα σχέδια για ένα δικό της όχημα, αλλά όχι και αυτό για την γενική της παρουσία στην αυτοκίνηση. Και αυτό γιατί στράφηκε προς την αυτόνομη οδήγηση. Τώρα όμως ήρθε και η σειρά των ανακατατάξεων και σε αυτό το τμήμα, μιας και αποχωρούν 200 στελέχη του.

Τα οποία δεν θα αποχωρήσουν αλλά θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα και σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της οι περισσότεροι θα ασχοληθούν κυρίως με την τεχνητή νοημοσύνη μηχανών. 

Για την εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας της πάντως η Apple είχε πάρει άδεια για την εκτέλεση δοκιμών σε δημόσιους δρόμους στην Καλιφόρνια, ενώ είχε ανακοινώσει πως συνεργάζεται με τις Bosch και Volkswagen.

Το σύστημα πάντως, όπως προκύπτει από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, είχε τοποθετηθεί αρχικά σε ένα Lexus RX450h, ενώ για να μπορούν να ανακτούν τον έλεγχο του οχήματος από το πίσω κάθισμα είχαν τροποποιήσει έναν τιμόνι για video games της Logitech. 

Η συνεργασία με την Volkswagen πάντως θα βασιστεί σε μια επιμηκυμένη έκδοση του Transporter που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταρχήν για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Apple στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Silicon Valley.