Η Audi σταματά την παραγωγή του Audi A3 Sportback e-Tron


Χωρίς υβριδικά Plug-In μοντέλα θα μείνει η Audi ύστερα από την διακοπή της παραγωγής πριν λίγο καιρό και του Q7  e-Tron.
 

  • 24/11/2018

Φαίνεται ότι η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες αντιμετωπίζουν κάμποσες δυσκολίες στην μετάβαση προς τη νέα εποχή. 

Ανάμεσά τους και η Αudi η οποία ανακοίνωσε ότι καταργεί το Plug-In υβριδικό A3 Sportback e-Tron. Η εξήγηση που δίνουν οι Γερμανοί είναι ότι δεν συμφέρει την εταιρία να προσαρμόσει το συγκεκριμένο μοντέλο στα πιο αυστηρά πρότυπα του WLTP, αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο θα παρουσιαστεί και το νέο Α3.

Το Α3 e-Tron που είχε παρουσιαστεί το 2014 και οι πωλήσεις του δεν ήταν οι αναμενόμενες, καθώς το 2017, στην μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, στην Αγγλία είχε 637 πωλήσεις, ενώ για φέτος και μέχρι τώρα, το σύνολο των πωλήσεων στις ΗΠΑ είναι μόλις 2.152 μονάδες.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει η εταιρία και με το χρονοδιάγραμμα έναρξης της παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού SUV με την ονομασία E-Tron το οποίο σύμφωνα με την Audi καθυστερεί λόγο κάποιου προβλήματος στο λογισμικό.

Οι "κακές γλώσσες" πάντως κάνουν λόγο για δυσκολίες στην συμφωνία με την εταιρία παραγωγής των μπαταριών LG Chem, κάτι που θα καθυστερήσει για μερικούς ακόμα μήνες την παραγωγή του μοντέλου.