Η BMW 128ti πετά το γάντι στο Golf GTI!


Στοχεύοντας σε ένα πιο νεανικό κοινό που αγαπά την γρήγορη οδήγηση η BMW ανακοίνωσε μια νέα έκδοση για τον «Άσο» της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 16/9/2020

H BMW 128ti βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της (εξού και τα ελαφρώς καλυμμένα μέρη του αμαξώματος) με τις τελευταίες ρυθμίσεις να γίνονται σε δοκιμές στην πίστα του Nürburgring. Και σύμφωνα με τους Βαυαρούς η διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Τι ακριβώς είναι η 128ti; Μια οικονομικότερη επιλογή στην γκάμα του μοντέλου με τα πολλά άλογα που τοποθετείται κάτω από την M135i xDrive. Το πόσο φτηνότερη θα το μάθουμε σε μερικούς μήνες, αλλά μπορείτε να κάνετε μερικές υποθέσεις μιας και η τετρακίνητη M135i κοστίζει 59.563 ευρώ στην ελληνική αγορά.

Λογικά, χωρίς τετρακίνηση η 128ti θα κοστίζει κάπου στα 50 χιλιάρικα και θα αποτελεί έναν καλό αντίπαλο για το Golf GTI. Πηγή ισχύος θα είναι δίλιτρος τετρακύλινδρος της Μ135i, αλλά με μια ηπιότερη χαρτογράφηση με την ιπποδύναμη να πέφτει στους 265 PS από τους 306 PS.

Σχετικά με την διαδικασία του 0-100 km/h αυτή ολοκληρώνεται σε 6,1 sec. Στάνταρ θα είναι το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το μπλοκέ Torsen διαφορικό. Από εκεί και πέρα η BMW κάνει λόγο για νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση για πιο δυναμικά χαρακτηριστικά για το νέο συνδυασμό με την κίνηση στον μπροστινό άξονα.  

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!