Η BMW κάνει πλάκα στο Tesla Cybertruck με τη θωρακισμένη X5


H BMW X5 με το επίπεδο θωράκισης VR6 σαφώς και δεν θα πάθει κάτι αν της πετάξει κανείς με δύναμη μια μεταλλική σφαίρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/11/2019

To συμβάν με τα τζάμια του Cybertruck της Tesla να ραγίζουν στην πρόσκρουση μιας μεταλλικής μπάλας έκανε το γύρο του κόσμου, μιας και θεωρητικά έπρεπε να αντέξουν καθότι θεωρητικά έχουν κάποια θωράκιση.

Φυσικά αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε άλλους κατασκευαστές να κάνουν λίγη πλάκα στην Tesla και τον ιδιοκτήτη της Elon Musk. Μια από αυτές της εταιρείας είναι και η ΒMW, ενώ φυσικά τα πειράγματα γίνονται μέσω social media, όπως μπορείτε να δείτε.

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστεί δεν είναι άλλο από τη θωρακισμένη εκδοχή της X5 και μάλιστα αυτή που καλύπτει προδιαγραφές VR6 και υπόσχεται πως τα κρύσταλλά της παρέχουν προστασία θραύσης στην περίπτωση που τα χτυπήσει μεταλλική σφαίρα.

Φυσικά αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει μιας και το μεγάλο SUV της BMW με τη θωράκιση VR6 μπορεί να αντέξει πολύ περισσότερα από τη ρίψη μιας μεταλλικής μπάλας. Έτσι προστατεύει τους επιβάτες του ακόμα και αν δεχθεί πυρά από το AK-47, το πασίγνωστο πια Kalashnikov, ενώ αντέχει και στην έκρηξη 15 kg TNT που είναι τοποθετημένα σε απόσταση 4 μέτρων από το SUV.

To Cybertruck φυσικά και δεν έχει αντίστοιχες δυνατότητες, καθώς αντέχει σε βολές πυροβόλων με διάμετρο 9 mm.