Η BMW M5 ανανεώνεται και θα αποκτήσει και μια νέα κορυφαία έκδοση


H Μ5 θα αλλάξει στα σημεία προκειμένου να ενισχυθεί και άλλο η εικόνα της, ενώ η καινούργια έκδοση CS, θα είναι η πιο ισχυρή και η πιο γρήγορη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2020

Οι φωτογραφίες της ανανεωμένης σειράς 5 της BMW έχουν ήδη διαρρεύσει, οπότε είναι απόλυτα λογικό το facelift να ακολουθήσει και η top M5. Η οποία δοκιμάζεται εντατικά στο Nürburgring, έχοντας ένα ελαφρύ καμουφλάζ τόσο μπροστά όσο και πίσω. Και αυτό γιατί στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης θα αλλάξουν οι προβολείς αλλά και τα πίσω φώτα, ενώ κάποιες αλλαγές θα γίνουν και στους προφυλακτήρες προκειμένου να τονιστούν περισσότερο οι εισαγωγές αέρα.

Η πιο σημαντική αλλαγή στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης θα είναι η προσθήκη στη γκάμα της πιο hardcore έκδοσης CS. H οποία θα διαφοροποιείται και οπτικά χάρη σε μια πιο μεγάλη μάσκα και κυρίως λόγω της ύπαρξης μιας μικρής αεροτομής στο χείλος του καλύμματος του πορτμπαγκάζ.

Άλλωστε αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά και των άλλων μοντέλων της BMW με την ίδια κωδικοποίηση, μαζί με την οροφή από ανθρακονήματα που θα δίνει και στην M5 CS το παρόν. Κατεβάζοντας και λίγο πιο χαμηλά το κέντρο βάρους.

Στη M5 CS ο V8 των 4.400 cc με τα διπλά turbo θα αποκτήσει κάποια παραπάνω άλογα, φτάνοντας συνολικά τα 650 PS, που θα είναι 25 περισσότερα σε σχέση με αυτά που αποδίδει στη M5 Competition. Έτσι η CS θα είναι και η πιο γρήγορη εκδοχή της M5, που θα εξακολουθεί να έχει τη σοφιστικές τετρακίνηση που έχει την δυνατότητες να στέλνει το σύνολο της διαθέσιμης ροπής στον πίσω άξονα.