Η Bosch εξέλιξε ένα τεστ για τον κορωναϊό που δίνει αποτελέσματα σε μόλις 2,5 ώρες!


Η BOSCH ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/3/2020

Όπως φαίνεται όλοι οι τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν και αυτοί επιδοθεί σε έναν αγώνα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Covid-19

Mαζί τους και ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο, η Βosch, η οποία συμμετέχει και αυτή στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού αναπτύσσοντας ένα γρήγορο τεστ για το COVID-19.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει πάρει την έγκριση από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Randox Laboratories Ltd., ιατρική εταιρία ιατρικής τεχνολογίας της Βόρειας Ιρλανδίας. Η ακρίβειά της ξεπερνά το 95% και μπορεί να διαγνώσει έναν ασθενή σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Το τεστ αυτό εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε στο απίστευτο διάστημα των έξι εβδομάδων και είναι διαθέσιμο σε όλους τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο. Εκτός από τον COVID-19, μπορεί να διαγνώσει για εννέα άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης Α και Β, εξοικονομώντας περισσότερο χρόνο και βελτιώνοντας την ταχύτητα αντίδρασης ενός ασθενούς. 

"Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του test της Bosch είναι ότι μπορεί και εξοικονομεί στους γιατρούς τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για περαιτέρω δοκιμές", δήλωσε ο Marc Meier, Πρόεδρος της Bosch Healthcare Solutions GmbH. "Επίσης, τους παρέχει μια αξιόπιστη διάγνωση γρήγορα, ώστε να προχωρήσουν στην κατάλληλη θεραπεία πιο γρήγορα".

Η συγκεκριμένη συσκευή φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολη στη χρήση, ενώ το τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί από ιατρικό προσωπικό που δεν έχει καμία ειδική εκπαίδευση. Όλα ξεκινούν με ένα δείγμα που λαμβάνεται από τη μύτη ή το λαιμό του ασθενούς με ένα στιλό. Στη συνέχεια, το προσωπικό θα πρέπει να εισάγει για ανάλυση την κασέτα, η οποία διαθέτει τα απαιτούμενα αντιδραστήρια για τη δοκιμή, στη συσκευή Vivalytic της Bosch και μετά από λίγο διάστημα εμφανίζεται το αποτέλεσμα. 

Η εταιρεία υποστηρίζει  ότι η συσκευή της μπορεί να κάνει μέχρι και 10 δοκιμές σε 24 ώρες, οπότε μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα εργαστήρια παγκοσμίως, τα οποία ήδη λειτουργούν σε πλήρες φορτίο.