H Bugatti Centodieci μπαίνει στην παραγωγή!


Η Bugatti Centodieci μπαίνει στην παραγωγή, μετά από 50.000 χιλιόμετρα δοκιμών.

  • 30/3/2022

Για τον εορτασμό των 110 ετών από την ίδρυσή της, η Bugatti ετοίμασε την πανίσχυρη Centodieci, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στην EB110. 

Τώρα, η εταιρεία θα βάλει το ειδικό μοντέλο στην παραγωγή, μετά από 50.000 χιλιόμετρα δοκιμών σε όλες τις πιθανές συνθήκες.

Η 'White Prototype' Centodieci πέρασε μήνες τεστ και στησίματος για την επίτευξη της βέλτιστης οδηγικής εμπειρίας, καταγράφοντας καθημερινά πάνω από 1200 χιλιόμετρα, σταματώντας μόνο για τεχνικούς ελέγχους, αλλαγή οδηγού και ανεφοδιασμό.

«Η Centodieci οδηγείται σκόπιμα στα όριά της, προκειμένου να εγγυηθεί ο αξιόπιστος χειρισμός στο υψηλότερο επίπεδο, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις. Παρόλο που τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν μπαίνουν ποτέ σε αυτό το εύρος, παρόλα αυτά το δοκιμάζουμε», δήλωσε ο Carl Heilenkötter, ειδικός project manager. «Η Bugatti δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ανθεκτικότητας και ικανοποίησης των πελατών της».

Μόλις 10 εξ αυτών θα κατασκευαστούν, με κόστος 8 εκ. ευρώ έκαστη, και θα παραδοθούν στους αγοραστές τους ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για την ιστορία, η Centodieci διαθέτει έναν κινητήρας W16, 8 λίτρων με απόδοση 1578 ίππων, που της επιτρέπει να αγγίζει τα 0-100 km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα, τα 0-200 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα και τα 300 km/h 7 δευτερόλεπτα μετά.