Η Bugatti W16 Mistral έρχεται να συναντηθεί με τον άνεμο που της δάνεισε το όνομά του (photos)


Η Bugatti έφερε την W16 Mistral στην Κυανή Ακτή, για να πνεύσει πάνω της ο Μαΐστρος, ο άνεμος Mistral, που δίνει και το όνομά του στο πανίσχυρο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BUGATTI
  • 11/2/2023

Η Bugatti συνεχίζει την διεθνή περιοδεία της W16 Mistral, με νέο της προορισμό την Κυανή Ακτή στον γαλλικό νότο, στα παράλια της Μεσογείου.

Εκεί πνέει ισχυρός ο άνεμος Μαΐστρος, δηλαδή Mistral, από τον οποίο παίρνει και την ονομασία του το μοντέλο. Πρόκειται για έναν βορειοδυτικό άνεμο της Μεσογείου, ένας εκ των οχτώ που κυριαρχούν θάλασσα, και ξεκινά από την κοιλάδα του ποταμού Ροδανού στη Γαλλία, περνώντας στις παραλιακές περιοχής, και καταλήγοντας στον Κόλπο του Λέοντα, στην Καταλωνία.

Ο άνεμος αυτός είναι αισθητός όλο το καλοκαίρι, αλλά εντείνεται σημαντικά στα τέλη του χειμώνα. Κι είναι αυτή η ισχύς που ενέπνευσε τους ανθρώπους της Bugatti ώστε να ονομάσουν έτσι το περιορισμένο σε 99 αντίτυπα hypercar τους.

Η W16 Mistral, που αποτελεί το κύκνειο άσμα των κινητήρων W16 για την Bugatti, τροφοδοτείται από το θρυλικό μοτέρ των 8 lt και των 16 κυλίνδρων, με τέσσερα turbo και απόδοση που φτάνει τα 1600 PS - όσα αποδίδει και η Chiron Super Sport 300.

Πρόκειται για ένα roadster με ακραίες επιδόσεις, που βασίζεται στη Chiron και φτάνει την τελική ταχύτητα των 420 km/h, και μάλιστα με ηλεκτρονικό περιοριστή.

Οι παραδόσεις των ήδη εξασφαλισμένων αντιτύπων θα αρχίσουν το 2024, με την παραμετροποίησή τους από τους αγοραστές τους να αρχίζουν εντός του 2023.