H Cupra στο πρωτάθλημα για τα off-road ηλεκτρικά


H ισπανική εταιρία είναι ο πρώτος εργοστασιακός κατασκευαστής στο Extreme E ως συνεργάτης της ABT Sportsline.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CUPRA
  • 15/9/2020

Για τo Extreme E, ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν ηλεκτρικά off-road, είχαμε γράψει πρόσφατα με αφορμή το γεγονός πως και ο Lewis Hamilton έχει ανακοινώσει την δική του ομάδα. Και μόνο το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την σοβαρότητα του Extreme E.

Τώρα, έρχεται και η Cupra ως η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία να μπει στο πρωτάθλημα και μάλιστα ως συνεργάτης της ABT Sportsline, της αγωνιστικής ομάδας που συμμετέχει και με την Audi στην Formula E. Μια ακόμη ομάδα που έχει ανακοινώσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα είναι η Ganassi Racing.

Σύντομα η Cupra θα αποκαλύψει το αγωνιστικό Odyssey21 με το οποί θα αγωνίζονται όλες οι ομάδες στο ενιαίο πρωτάθλημα. Κατασκευάζεται από την γαλλική εταιρία Spark Racing Technology, έχει βάρος στα 1.650 κιλά, τετρακίνηση, ανάρτηση με μεγάλη ελευθερία άρθρωσης και έναν κεντρικά τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα με 550 PS με 0-100 km/h σε 4,5 sec.

Ανάμεσα στους κανονισμούς κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει στο πρωτάθλημα 2021 έναν άντρα οδηγό και μια γυναίκα. Οι Cupra και ABT έχουν ήδη ανακοινώσει τον δύο φορές πρωταθλητή στο DTM, Mattias Ekstrom, o οποίος αποτελεί πρεσβευτή της Cupra από πέρυσι. Αναμένεται και το όνομα της γυναίκας οδηγού.