H Cupra θα παρουσιάσει 7 νέα μοντέλα την επόμενη τριετία


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 7 νέα μοντέλα -μεταξύ αυτών και ειδικές εκδόσεις- θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον η Cupra.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/11/2018

Mπορεί η Cupra, η σπορ υπομάρκα της Seat, να κάνει μόλις τώρα τα πρώτα της βήματα αλλά αυτό δεν την εμποδίζει διόλου να έχει ιδιαίτερα φιλόδοξα πλάνα για το άμεσο μέλλον. Πλάνα τα οποία περιλαμβάνουν για την επόμενη τριετία, μέχρι το 2021 δηλαδή, επτά καινούργια μοντέλα, αριθμός καθόλα εντυπωσιακός.

Όπως αποκάλυψε το στέλεχος της μάρκας Antonio Lebate κατά την παρουσίαση του Cupra Ateca ανάμεσα στα επτά αυτά μοντέλα θα περιλαμβάνονται και ειδικές εκδόσεις του Ateca με περιορισμένο ύψος παραγωγής και πως δεν είναι δεδομένα πως όλα τα μοντέλα της Seat θα έχουν και το ανάλογο μοντέλο Cupra.

Σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό της Cupra που έχει γίνει γνωστός το επόμενο μοντέλο της μετά το Ateca θα είναι το αντίστοιχο Leon, ενώ στην πορεία αναμένεται έναν ανάλογο Arona καθώς και ένα Cupra Tarraco. Στα πλάνα πάντως περιλαμβάνεται και ένα crossover, που εξελίσσεται ήδη και προορίζεται για την Cupra και μόνο.

Κοινό στοιχείο όλων των χρόνων θα είναι τα επιθετικά λογότυπα της μάρκας στο χρώμα του μπρούντζου, ενώ για τα περισσότερα από αυτά ο κινητήρας θα είναι ο τετρακύλινδρος TSI των 2.000 cc. Ο οποίος στο Cupra Ateca αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm.