Η Daimler περιμένει σημαντική μείωση των κερδών μέσα στο 2019


ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ DAIMLER

  • 22/1/2020

Σημαντική μείωση των κερδών της, έως και στο μισό, αναμένει η Daimler για το 2019. Η πτώση αυτή σχετίζεται με διάφορους παράγοντες όπως τα πρόστιμα για τα σκάνδαλα με τους ρύπους και οι τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά περίπου μισό έως 5,6 δισ. ευρώ για το έτος, όπως η ίδια η εταιρία σε προκαταρκτική αναγγελία σχετικά με τα κέρδη της.

Και όλα αυτά χωρίς περίπου 1,5 δισ. ευρώ επιπλέον για πρόστιμα σχετικά με τους diesel κινητήρες της σε διάφορες χώρες.

Η Daimler υποστηρίζει ότι τα κέρδη από τις πωλήσεις των Mercedes-Benz οχημάτων της μαζί με την Smart θα μειωθούν κατά 4% μέσα στο 2019 σε σύγκριση με το 7,8% πτώσης το 2018. Στα van η πτώση θα είναι μεγαλύτερη στα 15,9% ενώ στα φορτηγά θα υπάρξει άνοδος κατά 6,1% 

Πάντως τα κέρδη δεν αντανακλούν την κατάσταση που επικρατεί στις πωλήσεις οχημάτων, μιας και η Mercedes πούλησε 2,34 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέσα στο 2019, κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων για ένατη συνεχή χρονιά, και διατηρώντας την στην κορυφή των premium κατασκευαστών.