Η διάδοχος της Aventador θα καθυστερήσει έως το 2024;


Το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την κορυφαία Lamborghini μπορεί να μην έχει καν έναν V12 στο κέντρο του αμαξώματός του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/8/2019

Μπορεί η κατάσταση στη Lamborghini να δείχνουν καλά, κυρίως χάρη στην Urus που αποδεικνύεται εξαιρετικά επιτυχημένη, έχοντας διπλασιάσει τις συνολικές πωλήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπεράσουν τις 8.000 μονάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μέλλον είναι ξεκάθαρο από προβλήματα. Και ενδεχόμενα αναταράξεις.

Ο λόγος είναι πως ο Herbert Diess, επικεφαλής του ομίλου VW στον οποίο ανήκει η ιταλική εταιρεία, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τα οικονομικά της αποτελέσματα. Ειδικά να τα συγκρίνει με αυτά της Ferrari.

Η πρώτη συνέπεια αυτής της μειωμένης κερδοφορίας είναι η καθυστέρηση του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την κορυφαία Lamborghini, την Aventador. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες ή φήμες αναφέρουν πως δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της πριν το 2024, ενώ ένα χρόνο μετά θα παρουσιαστεί και η νέα Huracan.

Το πρόβλημα αυτής της ομολογούμενης μεγάλης καθυστέρησης είναι το ότι η Audi, στην οποία ανήκει εσωτερικά η Lamborghini, δεν θέλει να επενδύσει τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου ο V12 να καλύπτει τις νέες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων.

Η πρόθεση της γερμανικής εταιρείας είναι να εξελίξει έναν V8 ως μέρος ενός υβριδικού συστήματος πρόωσης που θα χρησιμοποιείται και για τα δύο σούπερ σπορ μοντέλα της μάρκας. Και βέβαια κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο.