Η διαλυμένη Lamborghini Countach από το The Wolf of Wall Street ψάχνει το νέο της σπίτι (photos-video)


Η διάσημη Lamborghini Countach που «θυσιάστηκε» για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία The Wolf of Wall Street αναμένεται να «πιάσει» έως και 2 εκατ. δοκάρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BONHAM'S
  • 4/11/2023

Το αυτοκίνητο που πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του Martin Scorsese μέχρι και σήμερα, The Wolf of Wall Street, οδεύει προς τις αίθουσες των δημοπρασιών, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 2 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για την Lamborghini Countach 25th Anniversary που διαλύθηκε -κυριολεκτικά- επίτηδες, για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Στην ταινία, το πανέμορφο όχημα ανήκε στον Jordan Belfort, τον οποίο υποδυόταν ο Leonardo DiCaprio. Για την κατάσταση της συγκεκριμένης Countach ευθύνεται ο ίδιος ο Belfort, ο οποίος προσπάθησε να την οδηγήσει υπό την επήρεια ναρκωτικών, και προφανώς αυτό δεν πήγε και πολύ καλά.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας έγκειται στο γεγονός ότι ο Scorsese δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει μια ρέπλικα, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε, για οικονομικούς λόγους, και λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα καταλάβαιναν τη διαφορά. Παρ' όλ' αυτά, ο σπουδαίος σκηνοθέτης και παραγωγός επέλεξε να διαλύσει μια πραγματική Countach, δίνοντας στην -ομολογουμένως εξαιρετική ταινία- μια ακόμη πιο hollywoodιανή διάσταση.

Μάλιστα, το όχημα δεν είχε υποστεί αρχικά τόσο μεγάλη ζημιά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, κι έτσι η παραγωγή χρειάστηκε να το χτυπήσει με ένα δεύτερο όχημα κι ένα μικρό φορτηγό. Υπενθυμίζουμε ξανά ότι πρόκειται για μια γνήσια κι άκρως αυθεντική Countach 25th Anniversary, βαμμένη σε χρωματισμό Bianco Polo. Η κατάσταση του αυτοκινήτου έχει διατηρηθεί όπως ακριβώς ήταν μετά την ολοκλήρωση της ταινίας.

Ο τυχερός που θα προσθέσει στη συλλογή του αυτό το υπερσπάνιο εύρημα θα λάβει επίσης τη στολή του Jordan Belfort, μια καρέκλα σκηνοθέτη, μια κλακέτα υπογεγραμμένη από τους Scorsese, DiCaprio και Margot Robbie, δύο φούτερ με τα λογότυπα της ταινίας, αλλά και δύο DVD.

Η δημοπρασία του οίκου Bonham's θα ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου και θα λάβει χώρα στο Abu Dhabi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η θρυλική Lamborghini Countach από τον «Λύκο της Wall Street» τίθεται σε δημοπρασία (photos)

Ο Ferruccio Lamborghini, η λευκή Countach και ο… Λύκος της Wall Street (video)

Τώρα μπορείτε να αγοράσετε τη Lamborghini Countach του Rod Stewart (photos)