Η θρυλική Lamborghini Countach από τον «Λύκο της Wall Street» τίθεται σε δημοπρασία (photos)


Ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν εμφανιστεί στον κινηματογράφο, η Lamborghini Countach από τον «Λύκο της Wall Street» πωλείται έναντι μεγάλου αντιτίμου.

  • ΦΩΤΟ: RM Sotheby's
  • 8/8/2023

Η κατάλευκη 25th Anniversary Lamborghini Countach από την ταινία The Wolf of Wall Street είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της, και σίγουρα αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη προσθήκη στο γκαράζ κάθε aficionado των αυτοκινήτων.

Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων δεν κατάφερε να επιζήσει. Το όχημα που απέμεινε όμως, ετοιμάζεται να βρει τον νέο του ιδιοκτήτη στην εβδομάδα πολυτελών δημοπρασιών του οίκου RM Sotheby's που θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η επετειακή Countach παράχθηκε μόλις 650 φορές, ενώ μόνο 23 ήταν τα παραδείγματα του μοντέλου που ντύθηκαν σε χρωματισμό Bianco Polo. Μια εκ των 23 είναι κι η εικονιζόμενη, η οποία πρόκειται να «πιάσει» έως και 2 εκατ. δολάρια.

Ο Horacio Pagani, τότε σχεδιαστής της Lamborghini, αργότερα ιδρυτής της ολόδικής του, Pagani Automobili, ηγήθηκε του ανασχεδιασμού της Countach για την επετειακή έκδοση, προσφέροντας στο μοντέλο ένα εντελώς επαναπροσδιορισμένο μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, όπως και εισαγωγές αέρα πίσω από τις πόρτες. Πολλοί είπαν ότι η 25th Anniversary Countach δανειζόταν αρκετά στοιχεία από την εμβληματική Ferrari Testarossa.

Παρόλο που μια αρκετά μεγάλη μερίδα κόσμου έκρινε την επετειακή έκδοση της Countach, ως αφιλεγόμενη, εξαιτίας του πρωτοποριακού της σχεδιασμού, κανείς δεν μπορούσε να ψέξει την ισχύ και τις επιδόσεις της. Ήταν η ταχύτερη έκδοση του μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει ποτέ, κάνοντας τα 0-100 km/h σε μόλις 4,7 sec. Η τελική ταχύτητα ανερχόταν στα 295 km/h.

Πολλές είναι οι ιστορίες, εικασίες και κινηματογραφικοί μύθοι που λέγονται για τη δεύτερη Countach που πρωταγωνίστησε στην ταινία. Η πιο δημοφιλής ιστορία θέλει το δεύτερο όχημα που χρησιμοποιήθηκε και καταστράφηκε στο The Wolf of Wall Street, να είναι πραγματικό, δηλαδή να αποτελεί μία αληθινή Lamborghini Countach. Λέγεται ότι ο συμπαραγωγός και σκηνοθέτης της ταινίας, Martin Scorsese, επέμεινε στη χρήση ενός πραγματικού αυτοκινήτου, επειδή δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος με το πώς έδειχναν στον φακό οι ρέπλικες.

Φυσικά, κανείς δε γνωρίζει εάν το αυτοκίνητο που καταστράφηκε από τον Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) ήταν πραγματικά μια 25th Anniversary Countach, ή αν ήταν κάποιο άλλο μοντέλο που έμοιαζε αρκετά με αυτήν.