Τώρα μπορείτε να αγοράσετε τη Lamborghini Countach του Rod Stewart (photos)


Τώρα είναι η ευκαιρία σας να αγοράσετε την κατάμαυρη Lamborghini Countach που πέρασε από τα χέρια του τραγουδιστή Rod Stewart.

  • ΦΩΤΟ: Bring A Trailer
  • 11/3/2023

Κάθε Lamborghini Countach είναι κάτι το μαγευτικό κι εντυπωσιακό, κι αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για το συγκεκριμένο παράδειγμα. Η αγγελία βρίσκεται στο site Bring A Trailer, και ολοκληρώνεται σε περίπου 3 μέρες.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που παλαιότερα ήταν μέρος της συλλογής του τραγουδιστή Rod Stewart, και πράγματι είναι ένα από τα πιο εκθαμβωτικά που θα συναντήσετε. Η συγκεκριμένη μονάδα εξήλθε από το εργοστάσιο της Lamborghini το Νοέμβριο του 1988, ως ένα επετειακό μοντέλο για τα 25 χρόνια από την ίδρυση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο τραγουδιστής διατήρησε στη συλλογή του για μερικά χρόνια, πριν αυτό περάσει στην κατοχή μιας οικογένειας από το Οχάιο, με την οποία και παρέμεινε ώσπου εκείνοι αποφάσισαν να το πουλήσουν στον επόμενο ιδιοκτήτη της τον Μάιο του 2022. Μαζί με το όχημα, έρχονται φυσικά και τα απαραίτητα συνοδευτικάέγγραφα, εργαλεία, αρχεία επισκευών, μία καθαρότατη αναφορά Carfax, όπως κι ένα αντίγραφο του προηγούμενου τίτλου ιδιοκτησίας στο όνομα του Rod Stewart.

Η εντυπωσιακή Countach είναι βαμμένη μαύρη, ενώ έχει εξοπλιστεί με έναν μπροστινό προφυλακτήρα ευρωπαϊκής κατασκευής, με την πανύψηλη πίσω αεροτομή να βρίσκεται στη θέση της, δεσπόζοντας περήφανα και αποδεικνύοντας το γιατί το μοντέλο έμεινε γνωστό γι αυτήν. Τη λαμπερή της εμφάνιση ολοκληρώνουν οι στάνταρ τροχοί 15 ιντσών της OZ Racing, οι οποίοι συνοδεύονται από ελαστικά Pirelli P Zero Asimmetrico, σε μεγέθη 225/50 στο μπροστινό μέρος και 345/35 στο πίσω. Σύμφωνα με την αγγελία, ο κύριος κύλινδρος των φρένων αντικαταστάθηκε το Δεκέμβριο του 2022, με τις δαγκάνες να επανακατασκευάζονται στον ίδιο χρόνο.

Στο εσωτερικό της, η Lamborghini Countach φέρει καθίσματα bucket ντυμένα με μαύρο δέρμα, κι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης φαίνεται ότι είχε εγκαταστήσει ένα τηλέφωνο, το οποίο όμως έχει αχρηστευτεί, καθώς δε λειτουργεί πια. Το οδόμετρο έχει καταγράψει λίγο λιγότερο από 12.000 km από τη στιγμή που έφυγε από τα χέρια της κατασκευάστριας Lamborghini.

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, κρύβεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12, χωρητικότητας 5,2 L, ο οποίος συνοδεύεται από ένα σύστημα μετάδοσης 5 σχέσεων, που διοχετεύει την κίνηση στους πίσω τροχούς.