Η e.GO Mobile ανακοίνωσε την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών για τα αυτοκίνητά της


Η e.GO Mobile ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων που είναι προ των πυλών δημιουργίας εργοστασίου της στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την έναρξη της έξυπνης υπηρεσίας ανταλλαγής μπαταριών, "e.Pit" για αύξηση της αυτονομίας τους.

  • 30/11/2021

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης απεχθάνεται τα μεγάλα ταξίδια λόγω περιορισμένης αυτονομίας και η διαδικασία φόρτισης είναι –ακόμα- μια χρονοβόρα διαδικασία. Η e.GO Mobile έδωσε άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα με έναν τρόπο που πολλοί κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν. Την αλλαγή μπαταριών.

Οι πελάτες, που μπορεί να έχουν ανάγκη να αντιμετωπίσουν μια απροσδόκητη περίσταση που απαιτεί ένα ταξίδι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την έξυπνη λειτουργία του e.GO Life τους για να αλλάξουν τη σχεδόν άδεια μπαταρία με μια πλήρως φορτισμένη σε έναν Σταθμό ανταλλαγής μπαταριών  της e.GO με το όνομα "e.Pit". Οι οδηγοί μπορούν να παραλάβουν τη δική τους μπαταρία – πλήρως φορτισμένη – από τον ίδιο σταθμό κατά την επιστροφή ή και αργότερα εντός ενός μήνα.

Οι πελάτες παραμένουν κάτοχοι της αρχικής τους μπαταρίας και παραμένουν πάντα συνδεδεμένοι μέσω της εφαρμογής e.GO τους χρησιμοποιώντας το μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό της μπαταρίας τους. Η υπηρεσία θα παρέχεται σε όλους τους πελάτες του e.GO χωρίς κόστος για την ετήσια ποσόστωση ανταλλαγής.

Η διαδικασία ανταλλαγής διαρκεί περίπου 60 λεπτά, η οποία είναι ταχύτερη από την πλήρη φόρτιση σε οποιονδήποτε τυπικό δημόσιο σταθμό φόρτισης. Η εταιρεία εργάζεται για να μειώσει περαιτέρω τον χρόνο ανταλλαγής προς τον στόχο της για σχεδόν 30 λεπτά στο μέλλον. Οι δύο πρώτοι σταθμοί ανταλλαγής στο εργοστάσιο του Άαχεν και στο Zülpich. Οι επόμενοι σταθμοί του προγράμματος είναι το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο, με περισσότερα e-Pit να είναι στα σχέδια επέκτασης της e.GO Mobile.