Η έκδοση παραγωγής του Mercedes-AMG One θα φτάνει τα 1.200 PS


Από ότι φαίνεται η καθυστέρηση της επίσημης παρουσίασης της super Mercedes θα έχει θετική επίδραση στην απόδοσή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES-AMG
  • 26/10/2020

Γεγονός είναι πως το hyper car της Mercedes, το AMG One, με τεχνολογία που έρχεται απευθείας από τη Formula 1 έχει καθυστερήσει. Και αυτό γιατί η προσαρμογή ενός συστήματος πρόωσης που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά και μόνο για επιδόσεις στην καθημερινή χρήση έστω και ενός hyper car δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση του κόσμου.

Πάντως και τα 275 που θα κατασκευαστούν συνολικά έχουν ήδη προ πωληθεί, με τους μελλοντικούς τους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Οι καθυστερήσεις είναι τα αρνητικό σημείο της εξέλιξης του AMG One, αλλά σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν αλλά και τις πληροφορίες από τη Mercedes υπάρχουν και θετικά. Όπως για παράδειγμα πως η απόδοση του μοντέλου παραγωγής θα φτάνει τα 1.200 PS. Πάντα από το υβριδικό σύστημα πρόωσης με τον V6 των 1.600 cc στο επίκεντρο.

Παράλληλα θα υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στο αμάξωμα. Έτσι η πίσω φτερούγα, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες εξελίξεις δεν είναι ενεργή με προσαρμοζόμενη κλίση αλλά μεγαλύτερη και σταθερή. Επίσης οι απολήξεις της εξάτμισης θα είναι κατά πάσα πιθανότητες τέσσερις και όχι τρεις, όπως τα πρωτότυπα.

Αν δεν προκύψουν κάποιες απρόοπτες καταστάσεις και κατά συνέπεια και καθυστερήσεις οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.